0rk.nl
Image default
Eten en drinken

5 verbazingwekkende voordelen van aardappelen

Herinnert u zich de oude vertrouwde Franse friet die u bijna elke dag eet? Wat blijkt, ze kunnen echt voedzaam zijn en veel voordelen voor u gezondheid met zich meebrengen. Misschien niet in de vorm van friet zelf, maar het eten van Agria aardappelen, toegevoegd aan verschillende gerechten, zal meerdere voordelen hebben. Hier zijn 5 voordelen die u zeker zullen verrassen en u bijna dwingen om aardappelen aan uw dagelijkse voeding toe te voegen.

Lekker en veelzijdig

Als het om aardappelen gaat, profiteert u zeker van hun heerlijke en veelzijdige eigenschappen. Van bakken, braden, stomen en frituren tot barbecueën en pureren, u kunt aardappelen op verschillende manieren bereiden en zo consumeren. Dit leidt niet alleen tot een verbeterd receptenaanbod dat u kunt uitproberen, maar ook tot smakelijke gerechten die uw buik zullen verassen.

Ongelooflijk vullend

Aardappelen zijn ongelooflijk vullend, dit maakt aardappelen een belangrijke eet keuze. Vooral als u van plan bent om op dieet te gaan of af te vallen kunnen aardappelen het beste dieetvoedsel voor u worden. Ze minderen niet alleen uw honger, maar de voedingscomponenten in de aardappel zorgen dat uw alle energie heeft om de dag door te komen. Bovendien hebben ze ook eiwitten die het verzadigingshormoon en cholecystokinine vrijgeven. Dit is de reden dat u zich vol voelt na het eten van aardappelen.

Voedzaam

Aardappelen zijn een complete maaltijd. Ze zitten boordevol natuurlijke vitaminen en mineralen die uw lichaam nodig heeft. Van vitamine C, B6 tot kalium, eiwitten en koolhydraten, het consumeren van aardappelen brengt u zeker de voeding die uw lichaam wenst.

Antioxidanten

Aardappelen bevatten ook antioxidanten die helpen bij het beheersen van vrije radicalen in uw lichaam. Antioxidanten, zoals flavonoïden en fenolzuren, neutraliseren vrije radicalen. Deze schadelijke moleculen kunnen zich ophopen in uw lichaam, wat het risico op diabetes, kanker en andere hartziektes, vergroot. Het consumeren van aardappelen kan dit soort risico’s verkleinen.

Bloedsuikercontrole

Aardappelen bestaan uit resistent zetmeel en zijn een goede bron voor het aansturen en controleren van uw bloedsuikerspiegel. Aangezien zetmeel niet afbreekt, wordt het in de darm geconsumeerd, wat resulteert in een toename van gunstige darmbacteriën. De toename van de darmbacteriën verbetert de spijsvertering en controleert het suikergehalte. Het vermindert de insulineresistentie en daarom is de consumptie van aardappelen perfect voor mensen met diabetes type 2. Het zorgt voor een vermindering van de insulineresistentie met 33%, wat kan helpen het suikergehalte beter op peil te houden.

Koop aardappelen online

Als u aan het leren bent hoe u aardappelen moet koken, wilt u waarschijnlijk recepten uitproberen met andere soorten aardappels. Aardappelshop is de beste plek om uw boodschappen te doen voor verschillende aardappelsoorten in Nederland. De winkel levert u binnen enkele dagen aardappelen, vers van de oogst. En dan hebben we het nog niet eens over betaalbare tarieven en kortingen waar u ook nog eens van kunt profiteren. U hoeft het koken niet uit te stellen, want u kunt nu bij deze winkel aan de deur laten bezorgen.