0rk.nl
Image default
Woning en Tuin

Welke gietvloer moet ik kiezen?

De populariteit van gietvloeren is door de jaren heen aanzienlijk toegenomen. Dat is ook niet zo vreemd. Jarenlang was de betonvloer enorm populair onder mensen die gingen bouwen of die een nieuwe vloer wilden plaatsen, maar aan dit type vloer waren niet onaanzienlijke nadelen verbonden. 

Eén van de belangrijkste nadelen was dat deze na verloop van tijd barsten kon gaan vertonen en ook het loopcomfort was alles behalve. Deze problemen treden niet op wanneer u ervoor kiest om gebruik te maken van de PU gietvloer. Dit type vloer is veel zachter en zorgt ervoor dat uw huis in geen tijd kan worden voorzien van een vloer met een uitstekend loopcomfort en een ongekende duurzaamheid. 

Keuze tussen epoxyvloer en PU gietvloer 

Leveranciers van gietvloeren bieden hun klanten tegenwoordig twee verschillende mogelijkheden aan, namelijk de epoxyvloer en de PU gietvloer. Voor welk type gietvloer u uiteindelijk zult kiezen zal sterk afhankelijk zijn van de plaats waar de vloer moet komen te liggen. Gaat het bijvoorbeeld om een industriële bestemming, zoals vloercoating garage, dan wordt er veelal gekozen voor een epoxyvloer. Wenst u de vloer in uw woning te integreren? In dat geval kan de PU gietvloer voor u dan weer de interessantste optie betekenen. Let wel, beide type gietvloeren onderscheiden zich ook ten opzichte van elkaar door het prijskaartje. Vergelijk de verschillende leveranciers van gietvloeren om te kunnen achterhalen welke partij u de beste voorwaarden te bieden heeft. 

Waarom kiezen voor een gietvloer?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om in hun nieuwe of bestaande woning een zogenaamde gietvloer te installeren. Deze keuze is vaak goed overwogen. Er zijn aan een gietvloer dan ook verschillende interessante voordelen verbonden. Dit type vloeren zijn bijvoorbeeld zeer eenvoudig te onderhouden en daarnaast kunnen ze moeiteloos worden geïntegreerd in alle interieurs. Vroeger werd wel eens gezegd dat de gietvloer uitsluitend tot haar recht kwam in een modern en strak interieur, maar inmiddels werd het tegendeel bewezen. Afhankelijk van het karakter van uw interieur speelt wel de kleur waar gebruik van wordt gemaakt een niet onbelangrijke rol. Het schoonmaken van een gietvloer is ook zeer gemakkelijk, gebruik bijvoorbeeld een schoonmaakmiddel zoals Greenspeed.

Nadelen van de gietvloer 

Buiten de voordelen die aan dit type vloer zijn verbonden dient er ook rekening te worden gehouden met enkele niet onaanzienlijke nadelen. In eerste instantie is de gietvloer aanzienlijk duurder ten opzichte van de klassieke betonvloer. Daarnaast bestaan er ook verschillende type gietvloeren en kan de kwaliteit onderling sterk verschillen. Van de epoxyvloer weten we bijvoorbeeld dat deze na verloop van tijd kan gaan verkleuren en dat kan natuurlijk nefast zijn voor de uitstraling van uw interieur. Daarnaast is het ook niet mogelijk om een epoxyvloer te verwarmen met vloerverwarming. Dat is bij een PU gietvloer dan wel weer het geval.