0rk.nl
Image default
Industrie

Weet u wat er in uw verpakking zit? verpakkingsmaterialen en wat ze doen

Verpakkingen dienen meer dan één doel. Het beschermt niet alleen uw producten tijdens verzending en verwerking. Maar het geeft u ook de mogelijkheid om een ​​aantrekkelijke winkeldisplay te creëren die klanten verleidt om te kopen. Verpakkingsmaterialen zijn net zo divers als de producten die ze moeten beschermen en omvatten alles van karton en golfplastic tot harde plastic containers en zakjes.

Maar hoe kies je de beste verpakkingsmaterialen? Als je het niet zeker weet, lees dan verder voor een overzicht van de meest voorkomende verpakkingsmaterialen en wat ze doen.

 

Waarom verpakking belangrijk is

De meeste mensen denken niet na over de verpakking van hun producten. Maar het is eigenlijk een heel belangrijk onderdeel van het productieproces. De verpakking beschermt uw product tegen beschadiging tijdens verzending en verwerking en kan ook worden gebruikt om uw merk te promoten.

Er zijn veel verschillende soorten verpakkingsmaterialen beschikbaar. Elk met zijn eigen voor- en nadelen. Enkele veel voorkomende verpakkingsmaterialen zijn karton, plastic, metaal en glas.

Lichtgewicht

Karton is een populaire keuze voor verpakkingen omdat het lichtgewicht en relatief goedkoop is. Het is echter niet zo duurzaam als sommige andere materialen en kan gemakkelijk worden beschadigd.

Plastic is een andere populaire keuze voor verpakkingen omdat het lichtgewicht is en vaak goedkoper dan andere opties. Plastic kan echter moeilijk te recyclen zijn en is misschien niet zo milieuvriendelijk als sommige andere keuzes.

 

Waar verpakkingsmaterialen te kopen

U kunt verpakkingsmaterialen op verschillende plaatsen kopen. Afhankelijk van wat u nodig heeft. Als je bijvoorbeeld kartonnen dozen nodig hebt, kun je naar een plaatselijke supermarkt gaan of ze online bestellen.

Verzendbenodigheden

 

Als u pinda’s moet verpakken, kunt u deze bestellen bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in verzendbenodigdheden. En als je noppenfolie nodig hebt, kun je dat bij de meeste bouwmarkten vinden.

 

De beste tips bij het kiezen van de juiste materialen

Als het om verpakkingen gaat, zijn er eindeloze mogelijkheden aan materialen om uit te kiezen.

Maar hoe weet u als klant met zoveel opties welke geschikt is voor uw product?

Hier zijn een paar tips om u te helpen bij het kiezen van de juiste materialen voor uw verpakking:

 

Hoe u kunt kiezen wat bij u past

Met alle verschillende soorten verpakkingen die er zijn, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke geschikt is voor uw product. Hier zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden bij het nemen van uw beslissing:

  1. -Het type product dat u verkoopt
  2. -Hoeveel bescherming heeft uw product nodig?
  3. -Moet u meerdere artikelen samen verpakken?
  4. -Wat is uw budget voor verpakkingen?
  5. -Hoe belangrijk is een milieuvriendelijke verpakking voor u en uw klanten?
  6. -Wat voor indruk wilt u met uw verpakking maken?

Door de tijd te nemen om deze vragen te beantwoorden, kunt u uw opties verfijnen en de best mogelijke verpakking voor uw product kiezen.

 

Hoe ze effectief te gebruiken?

U denkt er misschien niet vaak over na. Maar de verpakkingsmaterialen die u voor uw producten gebruikt, spelen een grote rol in hoe goed die producten verkopen.

Verpakkingen kunnen uw producten beschermen tegen beschadiging. Ze vers houden en zelfs helpen om ze te verkopen door ze aantrekkelijker te maken voor klanten. Maar met zoveel verschillende soorten verpakkingen.

Korte handleiding

 

Hoe weet u welke geschikt is voor uw product? Hier is een korte handleiding voor enkele van de meest voorkomende soorten verpakkingsmaterialen en waarvoor ze het best kunnen worden gebruikt.

 

Welke verpakkingsmaterialen zijn geschikt voor uw bedrijf?

 

Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van verpakkingsmaterialen, maar het belangrijkste dat u zich moet afvragen is of dit het beste is voor uw bedrijf en uw klanten.

  1. Zal het u helpen geld te besparen?
  2. Kan het meer productbescherming bieden?

Dit zijn enkele van de vragen die u zich moet stellen bij het nemen van deze beslissing.

Of u nu plastic, papier, karton of iets anders overweegt. Leer meer over de verschillende opties die voor u beschikbaar zijn, zodat u de juiste kunt kiezen voor uw bedrijf.

 verpakkingsmateriaal

Plastieken zak

-Het type plastic zak dat u kiest, is van invloed op de recycleerbaarheid. Sommige soorten plastic, zoals PET of HDPE, kunnen gemakkelijk worden gerecycled. Maar andere soorten, zoals PVC of LDPE, kunnen vaak helemaal niet worden gerecycled.

-De dikte van de tas is ook van belang.

 

Glazen fles

Als u een product verkoopt dat er het beste uitziet in een glazen fles, zoals sterke drank, olijfolie of specerijen. Dan moet u een leverancier vinden die u van het juiste type fles kan voorzien. Zorg ervoor dat u een paar offertes van verschillende leveranciers ontvangt. Dit zodat u prijzen kunt vergelijken.

U zult ook rekening willen houden met de kosten van verzending en verzekering bij het nemen van uw beslissing.

 

Enveloppen

Het maakt niet altijd uit wat voor soort bedrijf u heeft, enveloppen zijn een must-have. Maar met zoveel verschillende soorten en maten enveloppen, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke je nodig hebt. Verpakkingenxl helpt u bij het kiezen van de juiste enveloppen voor uw bedrijf

enveloppen

 

Kartonnen doos

Een kartonnen doos is een soort verpakking gemaakt van karton. Het wordt vaak gebruikt om voedsel, dranken en andere consumptiegoederen te verpakken. Als u vandaag nog op zoek bent naar een milieuvriendelijke optie.

Overweeg dan om een ​​kartonnen doos te gebruiken die is gemaakt van gerecyclede materialen. Houd bij het kiezen van een kartonnen doos rekening met de grootte en het gewicht van uw product. Evenals met de duurzaamheid van de doos en het vermogen om uw product te beschermen tegen beschadiging.

 

Aluminiumfoliezak

Als u een duurzame, hittebestendige optie voor uw verpakking nodig heeft, dan kan een aluminiumfoliezak de juiste keuze zijn.

Deze zakken zijn bestand tegen hoge temperaturen en beschermen uw product tegen vocht en zuurstof. Bovendien zijn ze gemakkelijk te verzegelen en op te bergen.

Ze zijn echter niet zo milieuvriendelijk als sommige andere opties en kunnen duurder zijn.

aluminiumfoliezaak

 

Papieren doos

Een papieren doos is een verpakkingsmateriaal gemaakt van papier en karton. Het wordt vaak gebruikt voor voedselverpakkingen, maar kan ook voor andere producten worden gebruikt.

Papieren dozen zijn meestal recyclebaar en biologisch afbreekbaar, waardoor ze een goede keuze zijn voor bedrijven die milieuvriendelijk zijn. Ze zijn ook relatief goedkoop. Goedkoop waardoor ze een goede optie zijn voor bedrijven met een beperkt budget.