0rk.nl
Image default
Woning en Tuin

Wat kan je doen tegen reclame in je brievenbus?

De een vindt het leuk, de ander verschrikkelijk… We hebben het over reclame folders! Vind jij ze leuk? Er zijn mensen die er echt naar uitkijken, naar die stapel folders in de brievenbus. Ze bekijken elke folder en hopen dat er nog leuke aanbiedingen in staan. Als je de supermarkt folders goed doorspit en tijd hebt om ze allemaal te bezoeken en de koopjes kunt kopen, kun je echt veel geld besparen. Er zijn mensen die hier een sport van maken. Maar er zijn ook heel veel mensen die hier geen tijd voor hebben.

Sommige mensen hebben zo weinig tijd, dat de folders aan het eind van de week nog ongeschonden op tafel liggen en dat de nieuwe stapel zich al weer aanmeld. In dat geval is het wellicht beter om iets tegen al die folders in de brievenbus te doen. Maar wat kun je nu precies doen tegen reclame in de brievenbus?

 

Ja/nee sticker op je brievenbusklep

Om iets tegen de reclame en de huis aan huis bladen te doen kun je een brievenbussticker op je brievenbusklep plakken. Op deze sticker staat: ja/nee of nee/nee. Als je de sticker met ja/nee op je brievenbus plakt geef je de bezorger te kennen dat je wel kranten wilt ontvangen, maar geen reclame. Wil je het weekkrantje van jouw buurt ook niet ontvangen? Dan moet je kiezen voor de nee/nee sticker. Hiermee geef je duidelijk aan dat je geen ongeaddresseerde post wilt ontvangen. Dus geen krantjes en geen reclame. Je ontvangt in dat geval dus alleen maar post waar je naam en adres op staat.

In sommige steden andersom

In sommige steden werkt de ja/nee sticker niet meer. In die steden geldt standaard dat je geen reclame en geen kranten wilt ontvangen. Wil je daar wel dit soort dingen ontvangen. Dan moet je dus actie ondernemen en een sticker met ja/ja op plakken. De steden hebben voor dit systeem gekozen omdat ze vinden dat reclamebladen en krantjes ook slecht voor het milieu is. Door mensen dus actief te laten kiezen als ze deze krantjes wel willen, hopen die steden toch een steentje aan het milieu bij te dragen. Ja/nee stickers, nee/nee stickers en ja/ja stickers kun je bestellen bij Yourmailbox.nl.

https://www.yourmailbox.nl/