0rk.nl
Image default
Woningen

Waarvan is de vraagprijs van de woning afhankelijk?

Als verkopende partij wenst u een eerlijke prijs te ontvangen. Het liefst zelfs met een mooie meerwaarde. Anderzijds zal een koper graag een huis naar wens vinden, zonder teveel te betalen. Een degelijke taxatie is voor alle partijen zeer belangrijk. Maar wat bepaalt die waarde nu? ‘Amersfoort makelaar’ kan je zeker bijstaan bij deze oefening.

 

Zaken van belang

  • De staat van de woning; De makelaar Amersfoort zal hier zeer goed naar kijken. Het spreekt voor zich. Een pand in uitstekende staat, of een nieuwbouw, zal hoger ingeschat worden dan een volledig uitgeleefd pand. Verouderde leidingen, of door de tijd, onstabiel geworden muren verminderen de waarde. Hoe beter de woning onderhouden is, hoe mooier de potentiële prijs zal zijn.

 

  • Verbouwen of renoveren; Gebreken tijdig detecteren of zelfs ingrijpende veranderingen zullen negatieve waarde-evoluties counteren en mogelijk zelfs ombuigen. Maak hiervoor echter wel een goede kosten – baten analyse. Het heeft weinig zin om als verkopende partij de kosten hoger te laten oplopen dan de meerwaarde die u daardoor creëert. De kopende partij zal bovendien zelf ook werk laten uitvoeren om het pand aan de eigen wensen aan te passen. Denk hier dus zeer goed over na alvorens de investering te maken.

 

  • Type woning; Opnieuw kan Amersfoort makelaar een juiste raad meegeven. Het ene pand is namelijk het andere niet. Een villa heeft andere waarden dan een appartement. Logisch ook, tenzij men spreekt van een loft zal de oppervlakte van een flat meestal kleiner zijn dan panden als huizen. De afmetingen hebben dus een zeker belang. Is het een woning met meerdere kamers? Al dan niet met een garage of carport? Gaat het over een open of een gesloten bebouwing? Heel wat vragen die mee bepalend zijn.

 

  • De ligging; Heel wat gegevens kunt u opzoeken op het internet. Zoals de waarde van omliggende, gelijkaardige panden. Vergelijk die met het eigen aanbod. Een aantal websites bieden informatie over de waarde van een woning in verschillende gebieden. Een pand in een buitenwijk van Amersfoort zal niet dezelfde waarde hebben als een gelijkaardig gebouw in het centrum van een dorpje ergens op het platteland.

 

  • Energiezuinigheid;  Dit wordt naar de toekomst toe steeds belangrijker. Met de als maar strenger wordende normen in verband met het milieu is dit iets om rekening mee te houden. Het goed geïsoleerd zijn, aanwezigheid van zonnepanelen, geïntegreerde verwarming-systemen zijn slechts enkele voorbeelden welke aan belang winnen. Hoe energiezuinig is uw woning?

 

Uiteraard zijn er nog heel wat meer parameters van belang

Ondanks al deze kennis blijft het nog steeds de vraag, wat de koper wenst te betalen. U mag dan nog zo goed uw prijs bepaald hebben, maar als niemand het wil betalen zal u uw huiswerk moeten overdoen. Makelaar Amersfoort zal samen met U een correcte waarde bepaling uitvoeren. Een makelaar is zeker geen overbodige luxe. Zij hebben alle kennis in huis om dit op correcte wijze uit te voeren. Zij zijn in staat u een waarde te overhandigen die zowel voor koper als verkopende partij bevredigend is. Uiteraard is verkopen niet altijd het doel. Soms gaat het over andere belangen; zoals bij erfenissen. Ook in deze zaken is een correcte taxatie belangrijk en is professionele hulp welkom.

                                                       

 

https://makelaar-utrecht.nu/