Waarom kies je voor een woonverzekering?

Een woonverzekering is een verzekering die men afsluit om huis en inboedel te beschermen. Dit is een ruime dekking, waardoor je in geval van schade aan woning en inboedel de garantie hebt om een bepaald bedrag, welke de verzekeraar zal uitkeren, om de woning te herstellen en inboedel te vervangen. Volgens de Nederlandse wetgeving is elke burger vrij in het bepalen van het wel of niet afsluiten van een woonverzekering. Toch zijn er bepaalde scenario’s waar je hier niet onderuit komt. Als je een hypotheek wilt afsluiten, dan zal de bank vaak genoeg als voorwaarde stellen dat je deze verzekering hebt. Zo hebben zij een beter beeld van de gang van zaken in geval van schade. Met andere woorden; omdat jij nu een woonverzekering hebt zul je bij schade andere gelden hebben om de woning weer op te knappen en kun je de hypotheek door blijven afbetalen. Wil je ook meer zekerheid bij schade aan huis en inboedel. Kijk voor een woonverzekering  bij overstappen.nl.

Moet ik als huurder ook de huurwoning beschermen?

Wanneer je een huurder bent is het niet aan jou om zorg te dragen over de staat van de woning bij schade. Dit is voor de verhuurder om te doen. Je kunt ook geen verzekering afsluiten voor een woning die je niet bezit. Toch kun je dekking zoeken voor de zaken waar jij zeggenschap over hebt. Je kunt namelijk een inboedelverzekering afsluiten voor jouw inboedel. Zo weet je jouw eigen spullen in ieder geval vervangen kunnen worden vanwege de uitkering die jij in geval van schade zal ontvangen. 

Wat houdt de inboedelverzekering in?

Met een inboedelverzekering verzeker je alle spullen in huis en tuin die verplaatsbaar zijn. Dit zijn dus losse items die niet vastzitten aan de grond of de woning. Heb je spullen die wel aan de woning vastzitten of aan de grond zijn vastgenageld, dan kan je de schade aan deze spullen niet dekken met een inboedelverzekering. Je zult hiervoor een woonverzekering nodig hebben. 

Hoe kan ik de premies vergelijken

Bij het afsluiten van een inboedelverzekering heb je zelf in hand hoe groot de dekking moet zijn. Wil je weten welke verzekeraar een inboedelverzekering aanbiedt en welke verzekering het voordeligst is, doe dan de vergelijking. Doe de vergelijking van de inboedelverzekering bij overstappen.nl.