0rk.nl
Image default
Woning en Tuin

Waar rekening mee houden bij een inbouwspot LED kopen?

De inbouwspot LED is door de jaren heen stelselmatig populairder geworden. Dat is het gevolg van het feit dat deze verlichting de voordelen van LED-verlichting combineert met deze van een inbouwspot. Voordat je overgaat tot het kopen van een dergelijke spot is het echter wel zo dat er even nagedacht dient te worden over de eisen waarover je beschikt. Ondanks het feit dat deze spots er in eerste instantie misschien wel grotendeels hetzelfde uit blijken te zien is dat toch niet helemaal juist. Er zijn dan ook zeker enkele merkbare verschillen vast te stellen. Welke verschillen dit nu precies zijn en waar er allemaal rekening mee moet worden gehouden bij het aanschaffen van inbouw LED spots laten we je graag ontdekken hier op deze pagina. 

Waar wil je de inbouwspot LED gaan gebruiken?

In eerste instantie dien je jezelf uiteraard de vraag te stellen waar je de inbouwspot LED gaat gebruiken. We gaan er om te beginnen even vanuit dat je de spot in je woning gaat plaatsen. Dan is het raadzaam om even na te denken over de ruimte waarin ze wordt opgehangen. Is dat bijvoorbeeld de woonkamer of ben je op zoek naar spots om te plaatsen in de badkamer? In het laatste geval kan dat namelijk betekenen dat je er goed aan doet om spots aan te schaffen die over een (extra) bescherming beschikken tegen vochtige omstandigheden. 

Het is uiteraard ook mogelijk dat je een inbouwspot LED wenst aan te schaffen om te gebruiken buiten de woning. Heel wat mensen plaatsen deze spotjes bijvoorbeeld in hun terras of in het tuinpad. In dat geval spreekt het voor zich dat je wel specifieke spots voor buiten de woning dient te kopen. Bedenk jezelf dus op voorhand altijd goed waar je de spots gaat plaatsen. Zo voorkom je vervelende verrassingen eenmaal je de spotjes in kwestie daadwerkelijk in gebruik hebt genomen.

Wat is de beste kleur voor jouw LED inbouwspot?

Bij het kopen van een inbouwspot LED dient er uiteraard ook rekening mee te worden gehouden dat er verschillende soorten kleuren bestaan. Wat deze kleuren betreft is het zo dat je in eerste instantie natuurlijk een bepaald type kleur moet kiezen. Daarnaast zal je echter kunnen vaststellen dat er vaak ook nog een extra keuze kan worden gemaakt uit verschillende tinten. Neem nu bijvoorbeeld wit. Er wordt bij het kopen van inbouwspots met LED-verlichting een onderscheid gemaakt tussen enerzijds warm en anderzijds koud licht. Dat maakt echt een groot verschil waardoor je daar in de praktijk zeker de nodige aandacht aan zal willen besteden.

Wat kan je verwachten van power leds?

Bij het kopen van een inbouwspot LED wordt het vaak aangeraden om te kiezen voor zogenaamde power leds. Voor dit type LED’s geldt dat ze er in de praktijk om bekend staan tal van verschillende voordelen met zich mee te brengen. In eerste instantie geven deze lampen meer licht. Bovendien is het ook zo dat ze erom bekend staan een betere afvoer van de warmte te realiseren. Het spreekt voor zich dat deze beide voordelen zeker mooi meegenomen kunnen zijn. In ieder geval, het is zeker interessant om de voordelen van power leds zelf aan de lijve te ondervinden bij het kopen van één of meerdere inbouwspots.