0rk.nl
Image default
Auto’s en Motoren

Vehicle to load adapter: nog een reden om met je EV op vakantie te gaan

Sta je al te popelen om je elektrische auto in te stappen en op vakantie te gaan? Steeds meer Nederlandse EV-bezitters gaan eropuit met de elektrische auto voor een weekendje weg, een stedentrip of een complete vakantie. Ga je ook op vakantie met je EV, kijk dan zeker eens naar de mogelijkheden om gebruik te maken van V2L. Geen zorgen, het enige dat je nodig hebt is een Vehicle to load adapter (en die zijn goedkoper dan je denkt). Is je auto geschikt voor V2L, dan kun je direct je auto gebruiken als een powerbank tijdens je volgende vakantie.

Vehicle to load voor de vakantie maar ook zeker voor thuis

Vehicle to load wordt vaak ideaal genoemd voor de vakantie, maar vergeet niet dat deze technologie veel breder inzetbaar is. Met de juiste vehicle to load adapter heb je letterlijk overal stroom zolang je er met de auto kunt komen. Dus ook tijdens een uitstapje naar de Veluwe op een zonnige zondag of wanneer je besluit dat je vrouw een keer alleen de kledingwinkel in mag en jij een ruimere parkeerplaats opzoekt om rustig te gaan werken (of een kop koffie te zetten). 

Kun je volstaan met een V2L adapter om deze technologie te gebruiken? 

Helaas niet. De auto moet namelijk zelf ook geschikt zijn voor V2L. Modellen die nu al geschikt zijn, zijn onder andere de Hyundai IONIQ 5, de Kia EV6 en de MG4. In de toekomst zullen veel meer modellen met de technologie uitgerust worden, zeker omdat er een grote vraag is naar de toepassing en implementatie van vehicle to load, al is dit volgens velen slechts de eerste stap in een langer proces. Het birectioneel laden (laden in twee richtingen, waarbij de elektrische auto niet meer een powerbank maar eerder een thuisbatterij wordt) is echter nog een flinke stap, zeker wanneer het allemaal betaalbaar moet blijven. Tot die tijd kunnen we genieten van de mogelijkheden die V2L ons te bieden heeft tijdens de volgende vakantie.