0rk.nl
Image default
Vervoer en transport

Top vijf duurste taxi steden

Met alle problemen rondom benzine gaan ook de taxiprijzen natuurlijk omhoog, maar de meeste zijn wel wat gewend. Er zijn namelijk plekken in Nederland waar er van nature al veel wordt betaald voor een taxi rit. Wat zijn deze plekken precies en waarom is het zo duur? 

  1. Amsterdam 

Deze stad zal je vast niet verbazen. Het is de plek waar de meeste mensen meteen aan denken. Amsterdam is natuurlijk de hoofdstad van Nederland en je hebt er de luchthaven. Er zijn een hoop mensen die er daarom heen willen. Er is een hoop te zien en te doen, vooral voor toeristen. Voor een rit van Schiphol naar het grote centrum van Amsterdam moet je rond de 40 euro neerleggen, wat neerkomt op 2,65 euro per kilometer. Daarmee stond Schiphol in 2019 nog op de vijfde plaats in een lijst van meest dure luchthaventaxi’s. Gemiddeld kosten luchthaventaxi’s 2,02 euro. 

 

  1. Rotterdam 

Ook Rotterdam kan niet ontbreken in deze lijst. De bevolking van Rotterdam is erg groot en eigenlijk om veel dezelfde redenen als Amsterdam lopen de taxi kosten op. Er is een groot treinstation, centrum en ook Rotterdam – The Hague Airport niet te vergeten. Het scheelt tijd, maar hierdoor weten de Rotterdamse taximaatschappijen dat ze er ook iets meer voor kunnen rekenen. Een taxi tussen het centraal station van Rotterdam en Rotterdam The Hague Airport kost gemiddeld 20 euro. Een taxi tussen het centraal station van Den Haag en Rotterdam The Hague Airport kost gemiddeld 50 euro. Dit is namelijk een langere rit. 

 

  1. Leiden 

De enige echte studentenstad. Natuurlijk zijn er nog een hoop, maar dit is toch wel het eerste waar je aan denkt bij de stad Leiden. Doordat er zo ontzettend veel studenten zijn, is het nachtleven erg bruisend. Een taxi bestellen midden in de nacht is dan ook iets wat erg vaak voorkomt. Ook de studenten die voor een weekend terug naar huis gaan, nemen koffers mee en een taxi is dan een stuk makkelijker dan de trein. Taxibedrijven kunnen hier erg goed op inspelen. Natuurlijk weten ze ook wel dat studenten een minder groot budget hebben, dus het zal altijd zeker wel betaalbaar zijn. 

 

  1. Eindhoven 

Nogmaals een stad met een vliegveld. Eindhoven Airport is erg populair. Een taxi tussen het centraal station van Eindhoven en Eindhoven Airport kost gemiddeld 35 euro. Eindhoven is ook een stad waar wederom veel toeristen komen. Het is er dus altijd wel druk en de meesten hebben dan niet de behoefte om zelf overal met de auto heen te gaan. Wat begrijpelijk is natuurlijk. 

 

  1. Utrecht

Utrecht ligt redelijk centraal in Nederland en om naar meerdere bestemmingen te gaan, kan het vaak voorkomen dat je door Utrecht heen reist. Zo ook met de taxi. Je ziet er in Utrecht dan ook erg veel rondrijden en ze hebben het dus erg druk. Ook i Utrecht is veel te zien en te doen. Vooral het grote winkelcentrum trekt veel mensen aan. Een starttarief in Utrecht ligt meestal rond de 3 euro. 


Nederland is dus een erg duur land als het gaat om het taxivervoer. Het is dan ook een zwaar beroep en zeker niet voor iedereen weggelegd. Heb je een taxi nodig? Kijk dan eerst goed online en kies de beste voor jou uit. Het kan misschien wel schelen in de kosten. Of boek voordelig je taxi via: www.taxitims.nl.