0rk.nl
Image default
Hobby en vrije tijd

Tips voor het aanschaffen van een sauna handdoek

Je zou denken dat het iets heel simpels is en eigenlijk is het dat ook wel, maar als je naar de sauna gaat of voor iets anders een dagje wellness doet, is het noodzakelijk dat je een goede handdoek hebt. Hier een aantal tips waar je op kunt letten. 


Kies de juiste afmeting 

Het is heel logisch, maar de afmeting van je sauna handdoek is echt ontzettend belangrijk. Niet alleen omdat je jezelf hier dan door in de juiste lengte helemaal in kunt wikkelen, maar ook als je denkt aan de hygiëne. Met een sauna handdoek van bijvoorbeeld 2 meter weet je zeker dat je sowieso goed zit. Als je een handdoek koop voor iemand die kleiner is, dan onder ander aan kinderen, dan zit het natuurlijk anders. Wel moet je ook daar in gedachte houden dat de handdoek de persoon compleet kan inpakken. 

Let op het materiaal 

Volgens velen is de beste handdoek voor de sauna is gemaakt van bamboe.DIt is badstof om het makkelijker te maken. Dit materiaal is een absolute winnaar als het gaat om het opnemen van vocht en blijft ook nog eens ten allen tijde heerlijk zacht, zelfs zonder de toevoeging van bijvoorbeeld wasverzachter. Je bent ook nog eens goed bezig, want de groei van bamboe is minder schadelijk voor het milieu dan dat van katoen. Daardoor is het niet alleen fijn voor jou, maar ook voor de aarde waar je in leeft. Dat zijn twee vliegen in één klap. 

Wil je wel of geen sluiting?

Er is niks vervelender dan een sauna handdoek die afglijdt. Het gebeurt op de meest ongelukkige momenten en je bent er de hele tijd mee bezig. Gelukkig kun je dit allemaal voorkomen door een handdoek te kiezen met een sluiting. Er zitten dan knopen aan de handdoek, waardoor je deze dus erg gemakkelijk vast kunt maken. Zo kun je dus heerlijk rondlopen zonder dat jij je zorgen hoeft te maken. Deze soort handdoeken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, zodat hij je altijd goed past. Vrouwen kunnen ook nog eens kiezen voor een langere lengtemaat, zodat het ook om het bovenlijf gedragen kan worden. Vindt je knopen niet fijn? Dan zijn er ook nog eens handdoeken op de markt met een klittenband sluiting. Zo is er voor iedereen wat wils. 

Kies het design 

Zodra je eenmaal weet welke handdoek precies goed is voor jou, kun je aan kijken naar de manieren om hem helemaal eigen te maken. Het hoeft natuurlijk niet en je kunt het laten zoals het als is gemaakt, maar je kunt af en toe nog best wel eens in de war raken, want er zijn handdoeken van verschillende mensen die allemaal op elkaar lijken. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, patronen en zelf franjes. Helemaal enig toch? Dit maakt jouw dag in de sauna alleen maar leuker.

Het klinkt als nogal veel gedoe voor een handdoek, maar je zult merken dat het wel van pas kan komen. En zodra jij eenmaal je handdoek hebt, kun je er optimaal van blijven en blijven genieten. Het is dus maar een kort werkje voor eindeloos plezier. Zo kun je ook een ander heel blij maken met een sauna handdoek en dan gezellig samen een dagje weggaan. Een perfect cadeau dus. Lees meer over saunahanddoeken