0rk.nl
Image default
Auto’s en Motoren

Paruzzi heeft Kever onderdelen op voorraad

In de Paruzzi magazijnen in Yerseke liggen eindeloos veel authentieke Volkswagen parts klaar om verzonden te worden. Denk aan een uitlaat, benzine filter, stuur, claxondop, bumper, velg en aan/uit trek schakelaar. Een product dat veel besteld wordt, is de accu 12V 43 Ah / 440 A (L.210 x B.175 X H.175). Hij is toepasbaar op Kever, Karmann Ghia, Bus (behalve T25/T3 Bus Synchro), VW type 3 /en Kübel. Helaas gaan accu’s bij klassieke wagens niet zo lang mee. Dit heeft ermee te maken dat de auto’s in de meeste gevallen niet dagelijks worden gebruikt. Ons advies: zet de accu aan een druppelaar zolang de Volkswagen stilstaat. Batterijen en accu’s hebben een langer leven als ze continu opgeladen en weer ontladen worden. Paruzzi levert zowel 6 als 12 Volt accu’s. De 12V modellen hebben een plastic omhulsel. De 6V exemplaren zijn gelijk aan het origineel (zwart bakeliet). Druppelaars, ook wel acculaders genoemd, verkoopt Paruzzi ook. Een uitstekend model is dat van Accumate. Klemmen en een kabel worden erbij geleverd. De lader is geschikt voor 6 en 12 Volt accu’s. Ander aangesloten elektronica hoef je niet los te koppelen, daar heeft de druppelaar geen invloed op.

 

Als je de accu online bestelt, besef dan dat accuzuur niet meegeleverd kan worden. Het is verboden dit soort stoffen per post te versturen. Je kunt natuurlijk wel een fles komen ophalen in Yerseke. Gedemineraliseerd accuwater kan wel met PostNL verzonden worden. Het advies luidt om na iedere 5000 km het accupeil te checken en indien nodig bij te vullen tot het maximale peil. Staat het niveau niet aangegeven? Je kunt bijvullen totdat de accuplaten onder water staan. Aanverwante items als je een nieuwe accu koopt, zijn:

-accu montagevoet;

-accudeksel montage-set;

-accuzuur vuldop.

 

Stel dat een bepaald VW Kever onderdeel op dit moment uitverkocht is -dit staat op de site vermeld- klik dan op ‘datum van beschikbaarheid opvragen’. Er verschijnt een balkje om je emailadres in te vullen. Zodra een en ander binnen is bij Paruzzi krijg jij daar een melding van.

 

https://www.paruzzi.com/nl/