0rk.nl
Image default
Startpaginas

Overhemden bedrukken

Een overhemd of ook wel een hemd is een kledingstuk voor het bovenlichaam dat wordt gedragen door mannen. Een vergelijkbaar kledingstuk voor vrouwen wordt een blouse genoemd. Overhemden bestaan uit een stof zoals katoen, linnen of viscose of een combinatie van vezels zoals katoen en polyester. Overhemden worden ook vaak op de werkvloer gebruikt bijvoorbeeld in kantoorpanden lopen mannen en vrouwen er vaak netjes bij en hebben dus een overhemd aan, ook in de horeca zijn ze veel te zien. Een overhemd bedrukken gebeurt dus ook veel in de werkvloer. Ook worden ze wel gebruikt voor speciale gelegenheden. De naam overhemd is ontstaan doordat men vroeger het altijd over het hemd droeg dus vandaar overhemd. Vroeger werd hij voornamelijk gebruikt als onderkleed door ambachtslieden, zeelieden en sjouwers. Dit kledingstuk had geen kraag. Omdat het gewone volk deze wel had en er moest wel onderscheid zijn tussen de gewone burgers of zeelieden, ambachtslieden en sjouwers.

boorden van overhemden

Een overhemd heeft een voorsluiting en een boord. Tot aan de Tweede Wereldoorlog werden losse boorden boven het hemd gedragen zodat ze elke dag een schoon exemplaar er boven hadden. Een button down boord; bij deze kraag dienen de punten van de kraag met knopen vast te worden gezet op het voorpand. Dit werd vooral gebruikt bij sporten zodat ze er netjes uitzagen. Het klassieke of Frans boord is het type boord die het meest gangbaar is onder een pak en in combinatie met een stropdas. Wit boord

Zeefdruk is geschikt voor textiel. Bij Sanlflex en Sanflex Work wordt door middel van verhitting het logo gelijk op het textiel geperst. Deze techniek heeft een mooie kwaliteit, kleurrecht en een lange levensduur. Sanflex en Sanflex Work is geschikt voor kleiner oplages en herhaling orders. Borduren is geschikt voor textiel met grovere structuur, geeft kleding een luxe uitstraling, is duurzaam en zelfs voor sommige artikelen beter geschikt. Deze techniek kan goed worden gebruikt bij het borduren van onder andere caps, handdoeken en jacks, maar ook bij dikke truien. Digitale druk is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van textiel druk dus ook voor t shirt bedrukken. Het wordt ook wel ‘Direct to Garment’ genoemd oftewel digitaal printen. Deze manier is een voordelige manier van verschillende kleuren op textiel te drukken. Het is goed geschikt voor lagere aantallen en mogelijk op kleding waar katoen het grootste bestand deel van is. Naast wit kan er ook op donker textiel worden gedrukt.

 

http://www.shirtsenzo.nl/overhemden-bedrukken/