0rk.nl
Image default
Gezondheid

Orofaciale Fysiotherapie bij klachten vanuit het kauwstelsel

Het kauwstelsel, dat bestaat uit het kaakgewricht, de spieren en het gebit, is essentieel voor ons dagelijks leven. Problemen in dit gebied kunnen echter leiden tot pijn en ongemak. Het Fysiopunt Laarbeek begrijpt het belang van een gezond kauwstelsel en biedt orofaciale fysiotherapie om klachten in dit gebied effectief te behandelen.

Wat is Orofaciale Fysiotherapie?

Orofaciale fysiotherapie is een gespecialiseerd gebied binnen de fysiotherapie dat zich richt op het diagnosticeren en behandelen van klachten die verband houden met het kauwstelsel, het gezicht en de hals. Dit kunnen diverse klachten zijn, waaronder kaakpijn, hoofdpijn, kauwproblemen en aangezichtspijn.

Hoe Het Fysiopunt Laarbeek Kan Helpen

Bij Het Fysiopunt Laarbeek staan ervaren orofaciale fysiotherapeuten klaar om patiënten te helpen bij klachten vanuit het kauwstelsel. Ze begrijpen dat deze klachten invloed kunnen hebben op het dagelijks leven en werken aan het verminderen van pijn en het herstellen van de normale functie.

Behandelingsopties bij Het Fysiopunt Laarbeek

De behandelingen bij Het Fysiopunt Laarbeek omvatten vaak:

  • Manuele Therapie: Specifieke handmatige technieken worden gebruikt om de gewrichten en spieren van het kauwstelsel te mobiliseren en te ontspannen.

  • Oefentherapie: Aangepaste oefeningen helpen bij het verbeteren van de spierkracht en coördinatie in het kauwstelsel.

  • Advies en Instructie: Patiënten krijgen advies over houding, kauwtechnieken en zelfmanagement om klachten te voorkomen.

  • Triggerpointbehandeling: Deze techniek richt zich op het behandelen van pijnlijke spierknopen in het kauwstelsel.

Klachten vanuit het kauwstelsel kunnen aanzienlijke ongemakken veroorzaken, maar Het Fysiopunt Laarbeek biedt gespecialiseerde orofaciale fysiotherapie om te helpen. Hun deskundige therapeuten staan klaar om pijn te verminderen, de functie te herstellen en patiënten te begeleiden naar een betere kwaliteit van leven.

Neem contact op met Het Fysiopunt Laarbeek om te ontdekken hoe orofaciale fysiotherapie u kan helpen bij het beheren van klachten vanuit het kauwstelsel en uw welzijn te verbeteren.

https://hetfysiopuntlaarbeek.nl/orofaciale-fysiotherapie-bij-klachten-vanuit-het-kauwstelsel/