0rk.nl
Image default
Dieren

Maak gebruik van social media voor automotive marketing

Steeds meer mensen maken gebruik van social media en dit aantal zal naar verwachting alleen maar stijgen. Ook steeds meer ouderen worden handiger en actief in social media en daarom groeit het bereik ook in verschillende leeftijdscategorien. Je kunt je vast wel inbeeld dat een Opa of Oma of een ouder iemand in je familie die in de laatste jaren of de laatste maanden zelfs, steeds meer gebruik is gaan maken maar zich ook meer is gaan verdiepen in social media. Dit heeft mede te maken met de corona die er voor zorgt dat mensen minder te doen  hebben en dus ook tijd en ruimte hebben om zich te gaan verdiepen in Social media. De gemiddelde gebruiksduur van personen met een gemiddelde leeftijd ligt op dit moment op de 1,5 uur per dag.

 

Wat sinds de corona ook nog eens erg belangrijk is, is dat bedrijven zelf ook meer pocus zijn leggen, omdat er door de corona beperkingen zijn gekomen in verschillende sectoren en dus voor hen ook weer kansen. Als bedrijf kun je je dus verder ontwikkelen op andere gebieden zoals social media, om bijvoorbeeld een extra dienst aan te bieden of goed te onderzoeken wat je klant wil en wie je klant precies is. Deze bedrijven kunnen hier social media goed voor gebruiken en vervolgens de juiste content leveren om met potentiele klanten in contact te komen.

 

Ook in de automotive wereld, zijn er veel liefhebbers en mensen die op zoek zijn naar auto’s natuurlijk ook meer automotive social media gaan gebruiken. Er zijn minder evenementen op dit moment waar je als auto liefhebber naartoe kunt gaan, je komt minder mensen persoonlijk tegen die dezelfde interesses tonen en het social leven is op dit moment nou eenmaal wat minder. Daarom zal het social media gebruik naar verwachting alleen maar stijgen.

https://occonline.nl/