0rk.nl
Image default
Woning en Tuin

Laat u niet vangen door een malafide slotenmaker

Af en toe moet je beroep doen op een slotenmaker. Het laatste wat je dan wil is een slotenmaker die misbruik van de situatie maakt en je woekerprijzen aanrekent. Toch komt dit heel vaak voor. Hoe je dit misbruik kunt voorkomen? Door beroep te doen op een erkende slotenmaker die aangesloten is bij VSU. De Vlaamse Slotenmakers Unie groepeert een heleboel betrouwbare slotenmakers die wel volgens de regels van de kunst te werk gaan.

Denk na over de keuze van je slotenmaker

Een andere manier om te voorkomen dat je veel te veel moet betalen voor het repareren van je slot? Niet naar de eerste de beste slotenmaker bellen die je op het internet vindt. Vaak investeren net deze malafide slotenmakers enorme budgetten in Google. Zo staan ze bovenaan en vangen ze nietsvermoedende klanten in hun net. Het is veel verstandiger om naar vsu.be te surfen en daar via een handige overzichtskaart naar een betrouwbare slotenmaker in jouw buurt te zoeken. Zo voorkom je ook torenhoge verplaatsingskosten. Zeker ‘s nachts worden die vaak bijzonder pittig doorgerekend.

Kom je toch in contact met een malafide slotenmaker die woekerprijzen aanrekent en je probeert onder druk te zetten? Betaal in geen geval, want daarmee ga je akkoord met de kostprijs en dan kan je naar je centen fluiten. Heb je het gevoel dat de slotenmaker in kwestie niet eerlijk is, contacteer dan de politie. Het loont ook altijd de moeite om de Vlaamse Slotenmakers Unie in te lichten. Zij kunnen dit dan verder aankaarten bij de overheid en bekend maken via hun blog.

Enkel erkende en betrouwbare slotenmakers zijn aangesloten

De slotenmakers van de VSU doen er immers alles aan om wel een correcte service te verlenen tegen een correcte prijs. Het spreekt voor zich dat ook zij zich verzetten tegen slotenmakers die het beroep ten schande maken. Welke slotenmakers wel deugen? Die vind je in een handig lijstje op de website van de VSU. Deze slotenmakers hanteren stuk voor stuk correcte prijzen en hebben zich verbonden aan de regels van de VSU. Op deze slotenmakers kun je dan ook blind vertrouwen.

Kies je slotenmaker verstandig

Welke praktijken er allemaal voorvallen die het licht niet kunnen verdragen? Lees de blog maar eens. Een gewaarschuwd man is er twee waard. Trap niet in de val en kies voor een erkende slotenmaker die aangesloten is bij de VSU. Door op postcode te zoeken kom je al snel bij een slotenmaker in de buurt uit. Tientallen slotenmakers zijn aangesloten bij de VSU, dus ongetwijfeld zit er ook wel eentje in jouw regio. Waarom zou je meer betalen of het risico nemen om opgelicht te worden?

https://www.vsu.be

Related posts

Waarom kies je voor een woonverzekering?

Muurstickers met vogels

De voordelen van een Loewe TV