0rk.nl
Image default
Sport

Krachttraining enkel voor mannen? Dat is verleden tijd!

 

Het typische beeld van mannelijke spierbundels in de fitness, dat is al heel lang verleden tijd. Tegenwoordig beginnen ook steeds meer vrouwen de weg naar krachttraining te vinden. Een sterker en gezond lichaam, dat is vaak het goede voornemen van de vrouw aan het begin van het jaar. Maar hoe begin je aan dat goede voornemen? 

Geen dure fitness 

Met krachttraining starten, het kan op 2 manieren. Je kan je blauw betalen aan een fitnessabonnement elke maand of je kan proberen om discipline te hebben en thuis aan krachttraining te doen. Wanneer je een beginner bent, volstaat het om 2 keer per week een krachttraining sessie te houden. Wordt je stilaan wat meer ervaren? Dan kan je overschakelen op een krachttraining die je 3x per week kan uitoefenen. Het is belangrijk om je spieren tussen de trainingen door voldoende rust te gunnen. 

 

Kan je met krachttraining afvallen?

Niet alleen een sterker en gezonder lichaam hebben is voor vrouwen een motivatie om aan krachttraining te beginnen. Ze willen natuurlijk ook graag een mooier lichaam hebben en willen daarom afvallen. Maar kan dat ook door middel van krachttraining? Je moet minder calorieën binnenkrijgen om te kunnen afvallen. Wanneer je aan sport doet, verhoog je het calorieverbruik en verhoog je je spiermassa. Door aan krachttraining te doen geef je je lichaam het signaal dat je je spieren nog nodig hebt. Zo worden ze niet afgebroken. Het resultaat is een mooi gevormd lichaam én afvallen. 

 

Geen gigantische spierbundel 

Wanneer vrouwen aan krachttraining voor vrouwen starten, hebben ze soms schrik dat ze dezelfde spierbundels als mannen zullen krijgen. Maar dat is een ongegronde vrees. Vrouwen zijn biologisch anders geprogrammeerd dan mannen. Vrouwen produceren minder testosteron, dit is een hormoon dat zorgt voor de spieropbouw. Bij vrouwen resulteert krachttraining zich dus niet in spierbundels, maar in mooi gevormde rondingen. 

 

https://images.pexels.com/photos/1552249/pexels-photo-1552249.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&dpr=2&h=750&w=1260