Huis verkopen? Tips om uw huis verkoopklaar te maken!

Om de kansen op een goed bod voor uw huis te vergroten, zijn er een aantal stappen die u kunt ondernemen. Verkoopmakelaar het Gooi raadt u aan om uw huis verkoopklaar te maken op de volgende manieren.

1. Onderzoek de lokale huizenmarkt

Het lokale huizenaanbod kunt u vinden bij Woningaanbod het Gooi. Onderzoek vergelijkbare woningen in de buurt en bepaal op deze manier de juiste aanbiedingsprijs voor uw eigen woning. Let er op dat de vierkante meters, de kenmerken en de locatie van de verschillende composities van uw woning vergelijkbaar zijn. Staat bijvoorbeeld het huis van uw buren te koop voor een miljoen, maar is uw huis aanzienlijk kleiner? Dan zal uw aanbiedingsprijs waarschijnlijk lager zijn. Heeft u hulp nodig bij het vinden van vergelijkbare woningen en bij het bepalen van de juiste aanbiedingsprijs? Neemt u dan gerust contact op met Verkoopmakelaar het Gooi.

2. Kies de juiste makelaar

Het wordt ten zeerste aangeraden om een professionele makelaar in te schakelen om uw huis te adverteren. Makelaar het Gooi kan u helpen met een grondig verkoopplan voor uw woning en het vinden van de juiste koper.

3. Zorg voor voldoende verlichting

Wanneer potentiële kopers uw woning willen bezichtigen, is het belangrijk dat alle ruimtes goed verlicht zijn. Zorg er dus voor dat alle ruimtes in huis voorzien zijn van werkende verlichting.

4. Een grote schoonmaak

Maak je huis grondig schoon voordat potentiële kopers langskomen. Vieze luchtjes, vuile vloeren en stoffige oppervlakken maken een slechte indruk op een potentiële koper. Zorg er voor dat de grote schoonmaak is gedaan voordat uw huis wordt geadverteerd. Ook tijdens het verkoopproces moet u er voor blijven zorgen dat het huis altijd grondig schoon is. De woning dient altijd in perfecte staat te zijn: rommelvrij, schone toiletten en badkamers, schone oppervlakken, gedweilde vloeren en schone tapijten.

5. Reparaties

Kapotte sloten, lekkende kranen, lopende toiletten, piepende deuren, enzovoorts. Dit zijn zaken die allemaal in orde moeten zijn voordat uw woning op een verkooplijst staat. Soms lijken het misschien kleine dingen, maar het kan een potentiële koper de indruk geven dat u niet goed voor uw woning heeft gezorgd en dat kan een afknapper zijn. Makelaar het Gooi kan u helpen met het vinden van een klusjesman mocht u hierbij professionele hulp nodig hebben.

6. Schilderen

Schilder de muren van uw woning in neutrale kleuren. Wit, licht grijs of licht beige muurkleuren laten uw woning groter, helderder en gezelliger lijken. Hierdoor werk je bovendien oneffenheden weg en dat geeft een veel betere eerste indruk. Neem gerust een kijkje op Woningaanbod het Gooi voor inspiratie.

7. Een goede uitstraling

Zorg voor een nette en opgeruimde tuin. De buitenkant van het huis is het eerste dat de potentiële koper ziet. Ruim de tuin dus op, maai het gras en indien nodig voorzie dan de buitenmuren van een nieuwe verflaag.

https://www.grootamsterdam.nl/