0rk.nl
Image default
Woning en Tuin

Huis verkopen en blijven wonen

Recent las ik iets over je huis verkopen en terughuren. Het schijnt een ware trend te zijn dat je je huis verkoopt aan een investeerder. En vervolgens daarin kunt blijven wonen omdat je het van hem terug huurt. Klinkt ideaal natuurlijk! Maar is dat het ook wel? Ik ben op onderzoek uitgegaan!

Investeerder Thuisborg

Toen ik ging zoeken naar een partij die je huis opkoopt en het terug huurt aan jou, kwam ik uit op de website Thuisborg.nl. Zij kopen een groot deel van de huizen die zij krijgen zelf op. En voor een deel zoeken zij zelf investeerders op. Daarnaast is niet het grootste voordeel dat je in je huis kunt blijven wonen voor flink wat jaren, maar dat je een heel groot deel van de verkoopprijs natuurlijk direct uitgedrukt in geld ontvangt. Want natuurlijk heb jij jouw huis wel in jouw bezit. En heb je dus kapitaal. Alleen kun je het niet uitgeven… En wanneer je het geld nodig hebt, heb je dan een probleem. Ook al heb je dus wel degelijk vermogen. Daarom is de optie nu gekomen van dat je je huis kunt verkopen en blijven wonen daarin. Echter komt niet iedere woning hiervoor in aanmerking. Want de investeerders willen er uiteraard wel winst op maken. Daarom heb ik hen opgebeld en vroeg ik of dat mijn huis dan wel in aanmerking kwam. De medewerker van Thuisborg gaf aan dat ik daarvoor het beste een afspraak in kon plannen. En dan kwamen zij langs om het huis te beoordelen.

Huisbezoek

Thuisborg kwam dan ook al een paar werkdagen later langs. Daarbij keken zij naar eventuele mogelijkheden voor uitbreidingen. En hoe het huis was onderhouden. Zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. De conclusie was dat Thuisborg dit huis zelfs zelf graag wilde opkopen! Wij hebben het dus direct verkocht en kunnen er nu nog vele jaren in wonen, terwijl we het verkoopbedrag al uitbetaald hebben gekregen.