0rk.nl
Image default
Woningen

Huis in Utrecht kopen? Dan komt deze verhuischecklist van pas!

Wanneer je van plan bent om een huis te kopen dan is dit uiteraard ontzettend leuk. De kans is groot dat je niet kunt wachten om je vrienden en familie uit te nodigen in jouw nieuwe stek. Echter, er zijn een hoop dingen die moeten worden gedaan alvorens een huis wordt gekocht, of het nu het eerste huis is dat je koopt of niet, er is een hoop dat moet worden gedaan. Wij willen je vandaag helpen om door dit lastige en energieverslindende proces heen te komen. In dit artikel nemen we een typische en handige verhuischecklist met je door.

De handige verhuischeklist!

  • 1. Het budget bepalen. Een belangrijke stap is het bepalen van het budget. Op deze manier weet je exact hoeveel je kunt betalen, en dus ook wat voor een soort huis je kunt kopen. Ga eens kijken hoe veel je kunt lenen, maak desnoods een afspraak bij de bank.
  • 2. Oriënteren. Vervolgens ga je oriënteren waar in de stad je een huis zou willen kopen. Hierbij kijk je naar de locatie, wil je bijvoorbeeld het liefst wel of niet op een drukkere plek wonen? Vervolgens is het handig om een wenslijst te maken voor de woning, bijvoorbeeld met het aantal vierkante meters en kamer. Het is vaak niet mogelijk alle wensen in te willigen, zorg er dus voor dat je prioritiseert.
  • 3. Zoeken. Vervolgens kun je via de makelaar of op internet kijken welke woningen er beschikbaar zijn en welke huizen de wenslist het beste matchen. Je kunt online al een hoop vinden. Kom je er niet uit? Benader dan de makelaar.
  • 4. Bezichtigen. Heb je een woning gevonden die je wel iets lijkt of waar potentie in zit, of nog beter, je droomhuis? Dan kun je starten met de bezichtigingen. Kijk goed naar de punten op de wenslijst, en of die te realiseren zijn in dit huis.
  • 5. Een bod uitbrengen. Vervolgens is het tijd om een bod uit te brengen. Houd hierbij rekening met het maximale budget en breng een startbod uit. Ga niet direct te hoog zitten, maar begin enigszins laag. De makelaar kan hierbij helpen. Maak desnoods opnieuw een afspraak bij de bank om te controleren wat er kan en om de hypotheek in kaart te brengen.
  • 6. De voorlopige koopakte tekenen. Daarna is het tijd voor het tekenen van de voorlopige koopakte wanneer de eigenaar het bod accepteert. Dit is al een hele opluchting, nu ben je heel dichtbij je nieuwe huis.
  • 7. Zoek keen geschikte notaris. Nu je bijna eigenaar van de woning bent moet je op zoek naar een geschikte notaris voor de overdracht. Online kun je makkelijk een goede notaris vinden door te vergelijken.
  • 8. Verhuizen. Het is eindelijk zo ver, je mag gaan verhuizen! De grootste en belangrijkste stappen zijn achter de rug. Nu kan de verhuizing worden geregeld.

 

De makelaar is enorm belangrijk

De makelaar is een belangrijk persoon in het proces van de koop van een huis. Daarom is het handig om direct een goede en onafhankelijke makelaar Utrecht te vinden te vinden. Ben je nog opzoek naar een makelaar Utrecht of makelaar Utrecht oost? Neem dan eens een kijkje op www.makelaar-utrecht.nu, jouw makelaar Utrecht oost en omstreken. De beste hulp tegen het beste tarief!

https://makelaar-utrecht.nu/