0rk.nl
Image default
Dienstverlening

Hoe onderhoud je een pak

Het is een status symbool, daarnaast essentieel om goed voor de dag te komen in de zakelijke wereld. Een pak is vrij prijzig maar dient wel altijd netjes te zijn, daarom is goed onderhoud essentieel. In dit artikel volgen een aantal tips waar je op moet letten bij het onderhoud van je pak.

Na het dragen van je pak kan je deze afborstelen, let wel op zorg dat de borstel niet te ruw is zodat de stof niet beschadigd. Hang je hem terug in de kast? Hang hem dan aan een kleerhanger en zorg voor voldoende ruimte zodat het pak niet gaat kreuken. Mocht dit nou wel gebeuren of is de vouw uit de broek verdwenen? Dan is het altijd aan te raden om het pak naar een goede stomerij te brengen.

Het is altijd balen als je vlekken in je pak hebt. Je kan je pak niet zo maar in de wasmachine stoppen, dit gaat ernstig ten koste van de kwaliteit. Het pak kan je dus het beste naar de stomerij brengen. Let dan wel op naar wat voor een soort stomerij je jouw pak brengt sommige ketens willen alles zo snel mogelijk afraffelen en gaan voor kwantiteit in plaats van kwaliteit. Dit is natuurlijk niet de bedoeling en zeker niet bij jouw maatpak. Verder is het zo dat stomerijen vaak erg vervuilend zijn. Niet in de zin dat ze jouw pak vies maken maar ze bestoken het met zoveel chemicaliën dat het een regelrechte ramp voor het milieu vormt. Een stomerij Den Haag heeft de oplossing. Zij werken volgens het Green earth principe. Het is dus een volledig duurzaam concept met de garantie dat het pak altijd schoon is als je het terug krijgt. Het kiezen van een stomerij dient niet te gebeuren op basis van prijs maar op basis van vertrouwen. Het gaat ten slotte wel om kwetsbare goederen, bekijk het maar zo, je kinderen zet je toch ook niet op de eerste beste school die je tegenkomt?

http://www.stomerijpanda.nl/nl/