0rk.nl
Image default
Dienstverlening

Het glaszetten

Het glaszetten
Wanneer je al langer in een huis woont, kan het zijn dat de raamkozijnen nog van enkel glas voorzien zijn. Je zult dat wel merken aan de energie kosten, omdat door enkel glas veel warmte verloren gaat. Daarom zul je graag willen overgaan tot het plaatsen van dubbel glas. Ga dat niet zomaar even doen. Laat eerst door een expert alles berekenen. Hij kan berekenen hoe je het beste je energieverbruik terug kunt dringen. Hij zal bij zijn berekening aangeven wat je kunt besparen als je het dak, muren, vloeren en ramen laat isoleren. Op de berekening zul je zien dat het warmteverlies door de ramen de grootste kostenpost is. Deze zul je daarom als eerste willen aanpakken.
 
Enkel glas vervangen door dubbel glas
Je kunt daarvoor eerst enkele aannemers benaderen om offertes te laten maken. Wanneer je de prijzen terugontvangen hebt, kun je kijken welke aannemer je zult nemen. De aannemers hebben eerst beoordeeld of er rotte plekken in de kozijnen zitten. Wanneer dat het geval is, zal hij je aanraden om niet alleen het glas, maar ook de kozijnen te vervangen. Als de kozijnen nog goed zijn, zullen de kosten meevallen. De aannemer zal dan alleen de sponningen dieper moeten uitfrezen voor het dikkere dubbele glas. Zodra je weet welke aannemer je wilt, zal hij de maten van het dubbele glas doorgeven aan de glaszetter. Deze zal het glas vooraf bestellen. Het plaatsen van het glas wordt in overleg gedaan, zodra het dubbele glas binnen is. De aannemer zal het enkele glas verwijderen en de sponningen uitfrezen. De glaszetter kan dan het dubbele glas plaatsen.
 
Nieuwe kozijnen
Moeten de kozijnen worden vervangen, omdat er te veel rotte plekken zijn, moet de aannemer die in zijn werkplaats maken. Zodra hij daaraan begint, geeft hij de maten van het dubbele glas door aan de glaszetter, die dan het glas zal bestellen. Wanneer de kozijnen klaar zijn en het glas is binnen, kan worden overgegaan tot het vervangen van de kozijnen. De aannemer zal hiermee beginnen. Omdat hij niet alle kozijnen in een dag kan vervangen, zal hij ’s avonds de vervangen kozijnen weer dicht moeten maken. De aannemer geeft aan de glaszetter door wanneer hij het dubbele glas kan gaan plaatsen. Het dubbele glas moet niet in het raamkozijn klemmen. Het moet speling hebben. Het dubbele raam zal uit moeten kunnen zetten wanneer het warm wordt. Is dat niet het geval, dan kan het stukspringen. Je kunt de keuze van een glaszetter overlaten aan de aannemer, maar je kunt er ook een zelf uitzoeken. Laat eerst enkele offertes maken en neem die glaszetter waarin je een goed vertrouwen hebt. Doe dat in overleg met je aannemer. Omdat hij kennis van zaken heeft, weet hij wel of het een goede glaszetter is die je uitgekozen hebt.

Tip! Kijk hier voor een glashandel in Amsterdam

https://glaszetterdirect.nl/