0rk.nl
Image default
Gezondheid

Het belang van je gezondheid

Gezondheid is van belang voor je lichamelijke functioneren maar ook voor het goed mentaal functioneren.  Van persoon tot persoon hangt het af hoe een ziek persoon zich kan voelen, bijvoorbeeld patiënten met een fysieke of chronische aandoening kunnen zich beter in hun vel voelen terwijl een fysiek gezond persoon mentale moeilijkheden kan meemaken.

Gezondheid heeft 3 bekende dimensies: fysieke, mentale en sociale.

Covid-19

Sinds 2019 heeft heel de wereld te maken met het coronavirus waardoor de gezondheid van heel veel mensen achteruit ging en waarbij sommigen zelfs zijn gestorven. Om het virus te bestrijden wordt er door elk land er goed op gewezen om  meer op je gezondheid te letten en om ook zelf verantwoordelijkheid te nemen. Om het virus minder snel te doen verspreiden en voor ieders veiligheid is het in de meeste landen verplicht om in binnenruimtes en openbaar vervoeren, etc. een mondmasker te dragen. Ook plaatsen ze bij alle ingangen een dispenser waarin desinfectiemiddel zit, zo kun je voor het betreden je handen goed ontsmetten. Wanneer er geen dispenser in de buurt is om je handen te ontsmetten of je ontsmet je handen niet al te graag dan is het aangeraden om niet met je handen je ogen en neus aan te raken.

Desinfectiemiddelen

Het is verplicht om je handen te ontsmetten maar dit alleen wanneer het echt nodig is, te veel ontsmetten kan juist zorgen voor een negatieve werking. Wanneer je te veel gebruik maakt van desinfectiemiddel kan het ervoor zorgen dat de ziekteverwekkers ongevoeliger worden waardoor het lastiger wordt om de ziekteverwekkers te doden.

Handgel of water en zeep?

Een dispenser kan gebruikt worden om zowel handgel erin te doen als zeep, natuurlijk vind je dan enkel een dispenser met zeep aan een wasbak. Er wordt gezegd dat de meest correcte manier om bacteriën weg te houden je handen goed met water en zeep wassen is. Ook krijg je van water en zeep geen plakkerige of stinkende handen, niet elke handgel ruikt even lekker.

https://omnimar.nl/43-dispenser