0rk.nl
Image default
Internet

HEIC bestandstype

Een containerformaat voor beeld- en beeldsequenties is het High Efficiency Image File-formaat (HEIF). De standaard ondersteunt multimediabestanden, met verschillende mediastreams waaronder tekst, audio en video. Dit is inclusief mediastreams. Een zeer efficiënte HEIF-videocoderingsafbeelding, HEVC, heeft slechts ongeveer de helft van zijn opslagruimte nodig als tegenhanger van JPEG-kwaliteit. HEIF maakt ook animatie mogelijk en kan meer informatie in kleinere formaten opslaan dan een geanimeerde GIF of APNG.

De ISO Base Media File Format), voor het eerst gespecificeerd in 2001 als een gemeenschappelijk deel van MP4 en JPEG 2000, is een specifieke instantie voor HEIF-bestanden. Het werd geïntroduceerd in 2015 en gemaakt als onderdeel 12 van de MPEG-H-mediasuite (ISO/IEC 23008-12) door de Moving Picture Experts Group (MPEG).

In 2013 werden HEIF’s opgericht als basisvoorwaarden en belangrijke toepassingen. Het duurde ongeveer anderhalf jaar om de specificatie te ontwerpen en werd medio 2015 afgerond. Met de lancering van iOS 11 met behulp van HEIC, Apple was de eerste grote gebruiker in 2017. Sommige systemen converteren foto’s die zijn opgeslagen in HEIC-indeling automatisch naar het oudere JPEG-formaat als ze buiten het systeem worden overgebracht.

 

Kenmerken:

De volgende soorten gegevens kunnen worden opgeslagen met HEIF-bestanden:

 

Afbeeldingsobjecten:

Sla afbeeldingen, afbeeldingskenmerken en miniaturen op voor afzonderlijke afbeeldingen.

https://abrirarchivos.info/extension/heic

 

Afgeleide afbeelding:

Afgeleide afbeeldingen maken de niet-destructieve wijziging van afbeeldingen mogelijk, die het weergaveprogramma maakt door middel van de bewerkingsinstructies die onafhankelijk in het HEIF-bestand zijn opgenomen. Deze instructies en afbeeldingen worden afzonderlijk opgeslagen (rechthoekige bekroning, rotatie met één slag, rotatie met twee toeren of drie kwart, getimede grafische overlays enz.) en worden beschreven in de invoerfoto’s in een HEIF-bestand. De overheadopslag van de verkregen foto’s is minimaal.

 

Hulp bij afbeeldingsitems:

Sla de afbeeldingsgegevens op als een alfavlak of een kaartdiepte die een ander afbeeldingsitem aanvult. Deze gegevens worden niet als zodanig weergegeven, maar worden op verschillende manieren gebruikt als aanvulling op een ander afbeeldingsitem. EXIF, XMP en soortgelijke metagegevensafbeeldingen die in het HEIF-bestand zijn opgenomen, vergezellen de metagegevensfoto’s.

 

Opeenvolgingen van afbeeldingen:

Meerdere tijds- of tijdelijke afbeeldingen (zoals een burst-fotoshoot of filmanimatie) worden opgeslagen en de kenmerken en miniaturen van hun afbeeldingen.