Gaslek symptomen, oorzaak en oplossingen

Ruikt u gas in uw huis en weet u niet wat de oorzaak is? Wat de bron ook is, het is belangrijk om uw ramen snel te openen, en vooral om geen vonk te veroorzaken of elektrische apparaten te gebruiken. Een gasdetector waarschuwt u voor een gaslek, maar wat moet u precies doen en wat gebeurd er als u dat niet doet?

 

Een gaslek kan ernstige gevolgen hebben

Een gaslek of lekkage Rotterdam kan zeer ernstige gevolgen hebben als u het niet heel snel oplost. Aarzel niet om de loodgieter Rotterdam in te schakelen. Wij zijn namelijk de specialisten in uw buurt. Gaslekken kunnen dodelijke gevolgen hebben, of het nu ervoor zorgt dat je beetje bij beetje het bewustzijn verliest of bij de minste vonk een explosie veroorzaakt. Het is erg belangrijk om zowel uw apparaten als uw leidingen goed te onderhouden om ervoor te zorgen dat u geen gaslek veroorzaakt of defecte apparaten gebruikt.

 

Hoe weet u of er een gaslek is?

Als u een gasdetector heeft, zal deze u waarschuwen als er een lek is. Het geluid van deze gasdetector zorgt ervoor dat je het direct door hebt als er een gaslek is. Als u geen gasdetector heeft, zult u in elk geval de geur ervan merken vanwege het feit dat gas geurend is gemaakt om u te waarschuwen en het risico op een ramp te vermijden. U moet weten dat gas in eerste instantie een volledig geurloze en kleurloze fossiele brandstof is. Om deze reden is er een geurend product aan toegevoegd om ongevallen met schade aan mensen en gebouwen te voorkomen. Dit product is mercaptaan, of ethaanthiol, dat verantwoordelijk is voor de sterke geur in huishoudgas. Wanneer u deze vieze geur in uw huis ruikt, is er hoogstwaarschijnlijk een lek in uw gasinstallatie.

 

Wat te doen bij een gaslek?

Het eerste wat u moet doen is de ramen openen, heel voorzichtig zijn om geen vonk te veroorzaken met een aansteker of een lucifer, maar vooral ook om je elektrische apparaten en je deurbel niet te gebruiken, want de minste vonk zal zorgen voor een explosie. Sluit de gasmeter of de gasflessen en doe dit zonder een lamp of zelfs maar een zaklamp te gebruiken. Alles dat op elektriciteit werkt, kan een vonk veroorzaken, dus het is noodzakelijk om uw meter of uw gasflessen uit te schakelen zonder elektriciteit te gebruiken. Als u de meter bij u thuis niet kunt uitschakelen, vertel dan uw buren over het gaslek, zodat zij ook kunnen evacueren, en neem contact op met de brandweer buiten uw huis en de loodgieter Rotterdam. Als u de mogelijkheid heeft, laat dan verschillende ventilatieopeningen in uw keuken installeren om de afvoer van gas te vergemakkelijken.

 

Loodgieter Rotterdam

Als u van huis weggaat, neem dan contact op met het gasbedrijf die zorgt voor het gasleidingnet in uw wijk, zodat technici uw huis kunnen komen beveiligen. Ze zullen uw gaslek niet repareren, maar voorkomen dat het uw huis bereikt. U kunt dan het installatiebedrijf Rotterdam of de loodgieter Rotterdam inschakelen om de reparatie of vervanging van onderdelen uit te voeren die nodig zijn voor het goed functioneren van uw installaties. Sluit altijd een onderhoudscontract af met ons installatiebedrijf Rotterdam zodat uw installatie altijd in goede staat is en u het risico op een lekkage Rotterdam vermijd.

 

 

https://loodgieter-rotterdam.nu/