0rk.nl
Image default
Entertainment

De Crafty Pony verzorgingsset, handig om je paardenknuffel optimaal te kunnen verzorgen.

De Crafty Pony verzorgingsset, handig om je paardenknuffel optimaal te kunnen verzorgen.

Het verzorgingsset helpt kinderen hun Crafty Ponies perfect te verzorgen. De artikelen in het verzorgingsset zijn miniatuur replica’s die je in een ‘echt verzorgingsset’ ook zou kunnen vinden. Ook zit er een opbergtasje bij om alles netjes weer in terug te doen nadat je knuffelpaard is verzorgd. Kinderen kunnen de namen leren van alle producten die in het verzorgingsset zitten. Het gebruik van de producten helpt de behendigheid van de kinderen te ontwikkelen.

  

Er zitten veel accessoires bij het Crafty Pony verzorgingsset:

  • Dandy borstel
  • Zachte borstel
  • Spons
  • Manenkam
  • Hoevenkrabber
  • Rosborstel

 

De dandy borstel, voor als je modder uit de vacht van je paardenknuffel moet halen.

De dandy borstel heeft lange stevige haren, dit is handig als je de opgedroogde modder uit de vacht van je pony moet borstelen als je hem uit de wei haalt. Omdat de dandy borstel stevige haren heeft kunnen sommige paarden/pony’s het als vervelend ervaren als je het op hun benen of hoofd gebruikt. Je kunt het beste een zachtere borstel op hun benen of hoofd gebruiken. Omdat de dandy borstel stevige haren heeft kan het lange haar van de manen en staart van de pony breken. Het is verstandig om hier een zachtere borstel voor te gebruiken.

 

De zachte borstel en rosborstel, zodat je het stof uit de vacht van je paardenknuffel kan halen:

De zachte borstel heeft korte zachte haren waarmee je het stof uit de vacht van je knuffelpaard kan vegen. De roskam heeft stevige plastic of rubberen haren waarmee je borstels kan reinigen. Omdat de ‘zachte borstel’ zachte haren heeft is deze geschikt om het hoofd en de benen van gevoelige pony’s te borstelen, sommige mensen gebruiken deze borstel ook om manen en staarten te borstelen. Rosborstels gemaakt van plastic kunnen ook worden gebruikt om opgedroogde modder uit de pony’s vacht te krijgen. Rubberen rosborstels kunnen ook op de vacht van de pony worden gebruikt in een stevige cirkelvormige beweging om het de losse haren en het stof omhoog te halen, vervolgens kun je dit weg borstelen met een zachte borstel.

 

De hoefkrabber, zodat ook de voeten en hoeven van je paardenknuffel gezond blijven:
Om de voorbenen van je pony schoon te maken is het belangrijk dat je naast zijn schouders gaat staan, met je gezicht richting de achterkant van de pony. Geef een klopje op zijn schouder en aai langzaam met je hand via zijn been naar zijn kogelgewricht, de pony zou nu zijn voet op moeten tillen. Om de achterbenen van je paard op te tillen kun je het beste bij zijn heup gaan staan, met je gezicht richting zijn staart. Aai met je hand via zijn been naar beneden richting het kogelgewricht, jouw pony zal dan zijn voet optillen. Als je pony op stal staat moeten zijn hoeven dagelijks worden uitgekrabd om ze schoon te houden, dit gebeurt door middel van een hoefkrabber. Ook moet je je pony’s elke keer uitkrabben wanneer je gaat rijden. Het is belangrijk om te leren hoe je de voeten en hoeven van je pony moet verzorgen zodat je pony fit en gezond blijft. Probeer alsjeblieft niet het been van een pony op te tillen zonder dat er een expert bij is om je te helpen!

 

De manenkam en sponzen, zodat het haar van je paardenknuffel goed te vlechten is:
De staart- en manenkam wordt gebruikt om de manen en de staart te ontwarren voordat deze gevlecht worden.  Sommige mensen trekken de pony’s manen met behulp van de manen en staart kam om de manen netjes te verzorgen. Voordat de manen en staart van mijn pony worden gevlecht gebruik ik een vochtige spons op het haar zodat het haar minder glad is en gemakkelijker te vlechten. De manenkam is geschikt voor het trekken en kammen van manen en staarten. Sponzen zijn geschikt voor het vochtig maken van de manen en staart voor het vlechten.

http://www.youtube.com/watch?v=NqPGQ7jE

https://craftyponies.nl/