0rk.nl
Image default
Woning en Tuin

Bijna Pasen, wat ga jij doen?

Nog even en dan is het Pasen. Een leuke tijd voor iedereen om het begin van de lente te vieren. Vierden we vroeger voornamelijk de kerst met familie en vrienden, tegenwoordig pakken we elke feestelijke gelegenheid aan om gezellig met vrienden en familie aan tafel te schuiven. En dat is een goede ontwikkeling, want in drukke tijden is het juist fijn en ontspannend om ook eens met elkaar gezellig aan tafel te zitten. De pasen is daar dus een perfect moment voor. Nog nooit eerder met familie of vrienden een Paasbrunch meegemaakt? Organiseer er dit jaar eentje om nooit te vergeten!

Paasbrunch organiseren

Om een paasbrunch te organiseren moet je een aantal stappen doorlopen. Laten we ze stap voor stap even door nemen. Laten we beginnen met de uitnodigingen, wie ga je uitnodigen? En hoe ga je je uitnodiging kenbaar maken? Het leukste is natuurlijk met een persoonlijk kaartje, maar je kunt het jezelf ook makkelijker maken met een mailtje of belletje. Vervolgens moet je je gaan bedenken wat je de mensen gaat voorschotelen. Uiteraard een lekker vers gekookt eitje want dat hoort bij pasen! Maar wat ga je ze verder geven? Hieronder een lijstje met favoriete artikelen voor een paasbrunch:

Vers gekookte eitjes
Croissants
Tosti’s
Diverse harde broodjes
Verse jus d’orange

Bij de supermarkten zijn rond de Pasen vaak ook hele lekkere hapjes te vinden. Laat je dus ook vooral door hen inspireren. Uiteraard verdient je tafel natuurlijk ook een feestelijke aankleding. Dat bereik je al snel als je een leuk tafelkleed op tafel legt. Een tafelkleed met gele kleuren doet het vaak al erg goed. Ook kun je wegwerp tafelkleden kopen met een geel kleurtje. Die zijn goedkoop en kun je na afloop direct weggooien. Op zich zijn die niet heel milieu onvriendelijk omdat ze van papier zijn gemaakt. Een papieren tafelkleed kost zo rond de vier euro. Zorg ook voor wat verse kleurrijke bloemen op tafel. Dat maakt het geheel erg sfeervol. En vergeet ook de servetten niet! Na afloop van de brunch moet de hele familie naar buiten om paaseieren te gaan zoeken. Verstop een aantal chocolade eieren in de tuin zodat de kinderen deze kunnen opzoeken en op peuzelen.

Zo maak je er echt een feestelijke dag van samen met familie en vrienden!