0rk.nl
Image default
Woning en Tuin

Belangrijke dingen om op te letten bij het kopen van pelletkorrels

Pelletkorrels aanbieding zijn erg fijn voor mensen die een pelletkachel hebben, of die van plan zijn een pelletkachel te kopen. Pelletkorrels en pelletkachels zijn tegenwoordig een heel erg populaire manier van stoken. Een pelletkachel heeft vele voordelen. Van de duurzaamheid, er wordt namelijk houtafval gebruikt om de pelletkorrels te creëren, tot de sfeer die een pelletkachel biedt. De voordelen zijn dus heel erg groot en logischerwijs willen mensen hierdoor graag een pelletkachel kopen. Er zijn echter een paar belangrijke dingen om op te letten tijdens het kopen van pelletkorrels en een pelletkachel.

Verschillende waardes zijn van belang

Er zijn een aantal waardes van groot belang bij het kiezen van welke pelletkorrels het best gekocht kunnen worden. Dit zijn de verbrandingswaarde, de aswaarde en de vochtwaarde. Een hogere verbrandingswaarde betekent dat de pelletkorrels meer warmte afgeven. Deze warmte is uiteraard heel erg belangrijk. Ook de aswaarde is logischerwijs heel erg belangrijk. Veel as zorgt er namelijk voor dat de pelletkachel sneller kapot gaat. Wanneer het as niet uit de kachel gehaald wordt en de kachel niet goed schoongemaakt wordt, gaat een pelletkachel nog sneller kapot. Ook de vochtwaarde is heel erg belangrijk. Een hoge vochtwaarde verlaagt de verbrandingswaarde namelijk, waardoor er minder warmte vrij komt. Dit moet uiteraard voorkomen worden en dus moet ook goed op de vochtwaarde worden gelet.

De uiteindelijke keuze

De uiteindelijke keuze heeft dus veel te maken met de verschillende waardes. De verbrandingswaarde, aswaarde en de vochtwaarde zijn uiteraard van vrijwel het grootste belang. Echter is ook de prijs logischerwijs van groot belang. Hierdoor zijn is het dus goed en heel erg belangrijk om te letten op pelletkorrels aanbiedingen. Zo kan de prijs een beetje verlaagd worden, maar zijn de pelletkorrels toch nog van heel erg goede kwaliteit. Goed informeren over pelletkorrels kan dus erg goed helpen bij het maken van een keuzen!