0rk.nl
Image default
Dieren

Alles over de toller

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is in tegenstelling tot de meeste andere jagende honden. In plaats van eenden te achtervolgen, lokken deze honden ze juist dichterbij door te ‘dansen’ langs de kust. Deze sierlijke danstechniek staat bekend als “tolling”, dus de rasnaam.

“Tolling” is een Midden-Engels woord en impliceert dat het spel wordt verleid om dichterbij te komen. Het ras is geleerd hoe het moet worden gedaan door Micmac Indianen uit Canada, die onder de indruk waren van de manier waarop vossen op dezelfde manier een prooi konden verleiden. Ze werden oorspronkelijk Little River Duck Dogs genoemd.

Hoe ziet de Nova Scotia Duck Tolling Retriever eruit? 

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een actieve, onafhankelijke en pittige kleine roodharige met een bewondering voor kinderen en een felle liefde voor zijn familie. Ze hebben ook de natuurlijke vaardigheden van een betrouwbare waakhond. De Toller is absoluut een ras dat regelmatig menselijk gezelschap nodig heeft. Als hij te lang alleen blijft, kan hij een beetje destructief worden. De beste manier om je bezittingen te beschermen, is hem regelmatig uit te oefenen. 

Hij kan een huiler zijn en het kleinste ding, zoals een vogel die bij het raam vliegt, kan hem enthousiast maken. Buren van dichtbij kunnen dit misschien niet op prijs stellen.

De Toller is een slimme kleine hond en zal snel leren, maar je zult hem zeker moeten laten zien dat je de baas bent. Anders zou hij zijn intelligentie tegen jou kunnen gebruiken. Begin altijd met trainen op de dag dat je hem thuisbrengt en gebruik stevige en consistente technieken, evenals lof en voedselbeloningen wanneer hij iets correct heeft gedaan. Socialiseren zou al op jonge leeftijd moeten beginnen, hij zal een geweldige tijd hebben in een hondenpark of op hondenopvang. 

Het verzorgen van je Toller is vrij eenvoudig. Je moet hem ongeveer twee keer per week goed poetsen of als dat nodig is om zijn jas vrij te houden van klitten en matten. Borstelen helpt ook om zijn verlies te voorkomen. Kijk voor meer informatie op Alles over Hondenrassen.

https://www.allesoverhondenrassen.nl