0rk.nl
Image default
Woning en Tuin

6 dingen om je tuin op te leuken

De temperaturen lopen weer wat hoger op, dus het wordt weer tijd om lekker veel buiten te zijn. Om helemaal in de zomerse sferen te komen, kun je met de volgende dingen je tuin extra gezellig maken.

1.      barbecue

Een barbecue op zich is natuurlijk niet zo spectaculair, maar door ervoor te zorgen dat hij gebruiksklaar is kun je al snel een fijne barbecue houden voor je gezin of vrienden. Maak hm goed schoon en check of je nog voldoende kolen in huis hebt.

2.      Kaarsen

Sfeer zit hem vaak in de details. Net zoals je je woonkamer aankleedt met leuke accessoires en kaarsen, kun je ook je tuin aankleden. Ga voor kaarsen in vrolijke kleuren of kies citronella kaarsen. Deze houden de insecten op afstand.

3.      Tuinkussens

Nog een detail dat eigenlijk niet mag ontbreken: heerlijke kussens voor je lounge bank of kussens voor je tuinstoelen. Fijne kussens maken het namelijk een stuk prettiger om ’s avonds nog even buiten te zitten en van de zonsondergang te genieten onder je houten afdakje.

4.      Vogelhuisje

Vogelhuisjes kun je zowel in de winter als in de zomer ophangen. De huisjes zien er op zich al leuk uit en het wordt nog gezellig als de vogeltjes er op afkomen.

5.      Bloemen en planten

Met bloemen en planten maak je je tuin op een natuurlijke manier een stuk vrolijker. Door groen toe te voegen straalt je tuin gezelligheid uit en wil je er ook veel tijd doorbrengen. Denk bijvoorbeeld aan margrietjes, Afrikaanse lelies en vingerhoedskruid. Let er bij die laatste wel op dat deze giftige stoffen bevatten waar kinderen ziek van kunnen worden als ze een blaadje in de mond stoppen.

6.      versiering houten afdakje

Zoals we net al zeiden mag je je in je tuin ook helemaal uitleven op het gebied van accessoires. Hang bijvoorbeeld een mooie krans of bloemenslinger op.

https://handelsondernemingkirkels.nl/afdak-laten-maken/