0rk.nl
Image default
Woning en Tuin

5 manieren om je tuinhuis netjes te houden

Een tuinhuis is een waardevolle toevoeging aan iedere tuin. Deze extra ruimte kun je prima gebruiken om dingen op te slaan of als extra werkruimte. Dat betekent echter ook dat je nu een extra ruimte hebt die je netjes moet houden.

1.      Kies een specifiek doel voor je tuinhuis

Je weerstaat de verleiding om je tuinhuis op maat in Limburg om te dopen tot een dumphok door een duidelijk doel te kiezen voor je tuinhuis. Ga je het gebruiken als opslagruimte voor tuinspullen? Leg er dan ook alleen tuinspullen in. Is het juist een werkruimte? Gebruik het tuinhuis dan ook alleen voor je werk en kies een andere ruimte om tuinspullen op te bergen.

2.      plan opruimmomenten in

Net als je woonkamer en keuken, mag je gerust de tijd nemen om je tuinhuis op orde te maken en te houden. Plan bijvoorbeeld een moment om door alle spullen heen te gaan en dingen die je niet gebruikt, op te ruimen.

3.      Maak er geen verzamelhok van

De verleiding is groot om alle spullen die je niet of weinig gebruikt, te verbannen naar het tuinhuis. Hierdoor ontstaat er chaos terwijl dat eigenlijk niet nodig is. Ook kun je gaan denken dat je ‘toch nog wel ruimte’ in het tuinhuis hebt, terwijl dat niet het geval is. Wees dus een beetje streng voor jezelf.

4.      Zorg voor een goed opruimsysteem

Wanner je dus een doel voor je tuinhuis op maat in Limburg hebt gekozen, kun je de ruimte verder indelen. Hiermee creëer je overzicht. Maak bijvoorbeeld een aparte hoek voor alle gereedschappen en zet bijvoorbeeld alle tuinmeubelen en tuinaccessoires bij elkaar. Zo kun je het makkelijk vinden én opbergen.

5.      Efficiënte inrichting

Je houdt je tuinhuis ook makkelijker op orde wanneer de spullen die je het vaakst nodig hebt, binnen handbereik zijn. Materialen die je niet vaak nodig hebt, mag je achter in je tuinhuis zetten.

https://handelsondernemingkirkels.nl/tuinhuis-op-maat-limburg/