0rk.nl
Image default
Woning en Tuin

4 voordelen van binnenzonwering

Wilt u binnenzonwering laten plaatsen in uw ramen? Hier kunnen veel redenen voor zijn zoals verduisteren tegen de zon, verduisteren voor meer privacy of juist omdat het mooi staat. Zo kunnen rol- of vouwgordijnen goed gecombineerd worden met vitrage of overgordijnen. Weten wat de voordelen zijn van binnenzonwering? Lees dan deze blog!

  1. Geeft uw interieur een toevoeging

Met binnenzonwering zorg je voor een extra toevoeging aan je interieur. Zonder zonwering in het raam kan het dan ook erg kaal en saai staan. Door te kiezen voor bijvoorbeeld gordijnen of een rolgordijn zorg je voor extra sfeer in uw raam.

  1. Verbruik minder energie

Doordat zonwering warmte van de zon tegenhoudt zal het binnen lekker warm zijn, de luchtlaag tussen de zonwering en het raam kan ook wel gezien worden als isolatielaag. In de zomer wordt de warmte door deze laag juist tegengehouden en in de winter zorgt de warmte van de zon er juist voor dat er binnen een lekker warme temperatuur is.

  1. Zelf de lichtinval bepalen

Doordat binnenzonwering geheel zelf afgesteld kan worden, kan de lichtinval geheel zelf bepaald worden. Zo kunnen shutters en lamellen zo gedraaid worden dat er minder lichtinval in de kamer is. Ook voor de privacy is dit wel zo fijn, zo kunt u onbezorgd s ochtends voor het raam zitten zonder dat mensen u zien.

  1. Gordijnen verkleuren minder snel

Er komt veel zon de kamer binnen, dit zonlicht heeft dan ook effect op de kleur van de gordijnen. Zo beschermen rolgordijnen u tegen verkleuring van de rolgordijnen.

Interesse in binnenzonwering?

Wilt u zonwering laten plaatsen? Dat kan Aluzon dan ook geheel op maat voor u regelen. Bezoek eens de website van Aluzon.