0rk.nl
Image default
Woning en Tuin

4 leuke dingen die je kunt doen in je tuin

De meeste activiteiten vinden doorgaans in huis plaatst, terwijl het ontzettend juist ontzettend leuk is om activiteiten buiten te doen. Wanneer je gezegend bent met een mooie tuin, is het zonde om daar geen gebruik van te maken. Hoe kun je de tuin dan optimaal benutten?

Tuinfeestje houden

De tuin is eigenlijk de ideale plek voor een feestje. Zeker in de zomer is er niets leuker dan samen met een grote groep vrienden buiten te relaxen en de gasfles bbq aan te maken en cocktails te maken in je tuinbarwaar je bouten voor nodig hebt. Schaf enkele comfy stoelen aan of maak je tuin feest-proof door enkele statafels neer te zetten. Verwacht je regen maar wil je toch buiten een feestje houden? Schaf dan een partytentje aan.

Maak van je tuin een moestuin

Als je van tuinieren of koken houdt en je hebt een grote tuin, wordt het tijd om een moestuin aan te leggen. Niets geeft meer voldoening dan het zien groeien van de plantjes en vervolgens je gewassen zelf opeten. Ga dus meteen aan de slag met een schep en verbouw je eigen tomaten, paprika’s en komkommers.

Maak een creatieve plek

Een plek in de buitenlucht zorgt doorgaans voor meer creativiteit en inspiratie. Ga bijvoorbeeld in de tuin schilderen in plaats van in je werkkamer of neem je breimaterialen mee naar buiten. Ook kleinere creatieve projecten zoals het samenstellen van een foto-album is nog rustgevender als je het buiten doet.

Stel je tuin beschikbaar voor evenementen

Oké niet heel veel mensen beschikken over een gigantische tuin. Maar heb je een tuin die niet onderdoet voor een landgoed, kun je kijken wat de mogelijkheden zijn. Stel je tuin bijvoorbeeld beschikbaar als fotolocatie of buurtfeest.

https://www.paradijsvogelsmagazine.nl/hoe-maak-jij-de-mooiste-tuinbar/