Wentelteefjes door Rob Thielen

Wentelteefjes, wie kent ze niet? Wentelteefjes zijn heerlijk en ook nog eens makkelijk te maken. Wentelteefjes zijn lekker voor de kinderen of leuk om uw geliefde mee te verassen met een ontbijtje op bed samen met vers geperste jus d’orange. Een klassiek wentelteefje is op zich zelf al ontzettend lekker maar het is natuurlijk ook leuk om te experimenteren met verschillende ingrediënten.  Rob Thielen, een bakker uit Hengelo, is zo vrijgevig geweest om twee verschillende wentelteefrecepten met ons te delen. Rob wil benadrukken dat het erg belangrijk is om kwaliteitsbrood te gebruiken voor een optimaal resultaat.

Zoete wentelteefjes

Benodigde ingrediënten:
– 8 sneetjes brioche of suikerbrood
– melk (400 milliliter)
– slagroom (300 milliliter)
– eieren (4 stuks)
– boter (2 el)
– 2 vanillestokjes
– frambozen (500 gram)
– witte chocolade (twee repen)

Bereidingswijze:
Stap 1: Doe de melk, slagroom en twee eieren in een ovenschaal.
Stap 2: Snij het brood in stukken van ongeveer 1.5 centimeter dik.
Stap 3: Voeg van de twee andere eieren alleen de dooier toe.
Stap 4: Snij de vanillestokjes doormidden en voeg het merg toe aan het mengsel.
Stap 5: Doop het gesneden brood in het mengsel.
Stap 6: Bak de wentelteefjes in boter goudbruin voor ongeveer 4 minuten lang.
Stap 7: Laat de wentelteefjes uitlekken op keukenpapier.
Stap 8: Klopt de slagroom.
Stap 9: Schep de slagroom op de wentelteefjes.
Stap 10: Leg hier de frambozen op.
Stap 11: Schaaf hier wat chocolade op.
Stap 12: Genieten!

Hartige wentelteefjes

Benodigde ingrediënten:
– 8 sneetjes brioche of suikerbrood
– melk (400 milliliter)
– room (twee scheutjes)
– eieren (12 stuks)
– boter (2 el)
– oregano
– spek (200 gram)
– tomaat (4 stuks)
– oude kaas (ongeveer 8 plakjes)
– verse peterselie

Bereidingswijze:
Stap 1: Doe de melk, slagroom en twee eieren in een ovenschaal.
Stap 2: Snij het brood in stukken van ongeveer 1.5 centimeter dik.
Stap 3: Voeg van de twee andere eieren alleen de dooier toe.
Stap 4: Voeg wat oregano toe aan het mengsel.  
Stap 5: Voeg wat zout en peper toe aan het mengsel.
Stap 6: Doop het gesneden brood in het mengsel.
Stap 7: Bak de wentelteefjes in boter goudbruin voor ongeveer 4 minuten lang.
Stap 8: Laat de wentelteefjes uitlekken op keukenpapier.
Stap 9: Bak het spek voor ongeveer 2 minuten in een andere pan.
Stap 10: Verdeel de tomaten in plakken met een mes.
Stap 11: Bak spiegeleieren met de overgebleven eieren.
Stap 12: Serveer elk wentelteefje met een plakje spek, een paar plakjes tomaat, een spiegelei, een plakje kaas en wat verse peterselie.
Stap 13: Genieten!

http://www.robthielen.net/