0rk.nl
Image default
Dieren

Weetjes over duiven

Duiven zijn er in vele soorten en maten. Zo heb je postduiven, sierduiven, stadsduiven en nog veel meer. Je hebt enorme wel een duif gezien. Wist je dat mensen zelfs postduiven houden en dat er zelfs postduiven te koop Staan? Ben je op weg naar nog meer leuke weetjes over de duif? Lees dan vooral verder! Ik zal in deze blog een aantal leuke weetjes en feiten geven over duiven.

Hoe zwaar is een duif?
Hoe zwaar een duif is opgehangen aan het soort. De ene soort wordt over het algemeen zwaarder dan het andere soort. Een postduif weegt over het algemeen maximaal 500 gram. Dit gewicht licht bij een sierduif dan weer veel hoger. Een sierduif kan wel tot 1kg wegen. Over het algemeen zullen de andere soorten ook tussen deze gewichten fluctueren.

Hoe oud wordt een duif meestal?
Duiven kunnen over het algemeen beste oud worden, wanneer zij in gevangenschap leven. Duiven worden in het wild vaak niet veel ouder dan 5 jaar. Deze leeftijd kan in gevangenschap flink omhoog worden geschroefd. In gevangenschap kunnen ze wel meer dan 20 jaar worden. Dit is een aanzienlijk hogere leeftijd dan in het wild.

kom je aan een goede duif?
Wilt u graag goede duiven kopen? Dan is het aan te raden om gewoon via Google dergelijke zoektermen als te koop duif in te tikken. Je komt dan vanzelf verschillende sites tegen waar je postduiven kunt kopen.

Belangrijk bij het kopen van duiven is om goed in de gaten te houden van wie je het koopt. Doe vaak eerst zelf goed onderzoek van de desbetreffende fokker goed gevlogen heeft en van de jonge duif uit goede kwekers komt. Als je dit allemaal vertrouwt en het is goed uitziet, kun je je overgaan tot de aankoop. Probeer gelijk een aantal duiven te kopen om je geluk goed te spreiden. N Dit waren een aantal leuke en interessante weetjes over het fenomeen duiven.

>
Ik hoop dat u wat wijzer gebogen geworden en dat u het leuke vond om deze blog te lezen.

https://www.gebrvisduiven.com/