0rk.nl
Image default
Bedrijven

Video marketing tips voor animatievideo’s

Video marketing is tegenwoordig populairder dan ooit. Zeker in combinatie met animatievideo’s is dit een krachtig wapen om de juiste doelgroep te kunnen bereiken. Het is geen geheim dat mensen liever naar een geanimeerde video kijken dan dat er een grote lap tekst moet worden doorgelezen. Met een animatievideo ben je namelijk in staat om een gedetailleerd verhaal te vertellen in een kort tijdsbestek. Deze kan extra krachtig worden gemaakt door de toepassing van geluid, tekst of zelfs een voice-over. 

Geanimeerde video’s worden door hun grote diversiteit veel toegepast als het aankomt op video marketing. Dit gebeurd niet alleen online, maar ook offline kan een animatievideo perfect ingezet worden. Denk hierbij maar eens aan een video die werknemers informeert over het bedrijfsbeleid of andere aspecten op de werkvloer. Ook online is video marketing niet meer weg te denken. Dagelijks zien we duizenden animatievideo’s voorbij komen op social media. Dit kan zijn in de vorm van een 2D of 3D animatievideo, maar ook explanimations, infographics en whiteboard animaties worden veel ingezet. Met de onderstaande video marketing tips weet je exact welke animatievideo het meest geschikt is voor het overbrengen van jouw boodschap. 

2D en 3D animatie video’s 

Met een 2D of 3D animatie video kun je werkelijk allerlei soorten boodschappen krachtig laten formuleren en overbrengen. Zeer geschikt voor bijvoorbeeld de aankondiging van een nieuw evenement, de werkwijze van een bedrijf of product. Met een 3D animatievideo is het zelfs mogelijk om een voorwerp of product tot in detail weer te laten geven.

Whiteboard animatievideo 

Als je liefhebber bent van een strakke en stijlvolle weergave, is een whiteboard animatie wellicht het meest geschikt voor jou. Jouw verhaal komt tot stand doordat deze door een echte hand wordt getekend. Deze animatievideo’s zorgen voor een unieke visuele ervaring en houdt de aandacht van de kijker vast. Een whiteboard animatie kan ondersteund worden door middel van tekst of een voice-over 

Explanimation video 

Als je de werking van een product, app of dienst op een duidelijke manier uit wilt leggen aan de kijker, is een explanimation video precies wat je nodig hebt. Overbodige elementen worden weggelaten zodat de kijker zijn aandacht en focus geheel op de video kan richten.

Animatiestudio Donker Media Eindhoven

Animatiestudio Donker Media helpt je graag met het maken van een animatie video. Nieuwsgierig geworden? Kijk eens op de website van Donker Media Animatie Eindhoven.

Related posts

Incassobureau in Helmond voor jouw incasso

Crisiscommunicatie die er toe doet!

Werken in de IT sector door middel van detachering