0rk.nl
Image default
Sport

Tips om geld te besparen als sportvereniging

Sportverenigingen maken een belangrijk deel uit van de vrijetijdsbesteding van velen mensen. Om mensen een zo’n plezierig mogelijke tijd te bezorgen bij het beoefenen van hun sport, is het belangrijk dat sportverenigingen goed worden onderhouden. Echter zitten hier nogal een hoop kosten aan verbonden. Het is niet voor elke sportvereniging even makkelijk om vast te stellen, hoe er geld kan worden bespaard. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om te besparen op nieuwe sport uniformen of voorzieningen in de kantine, maar dit behoorlijk belangrijke onderdelen van de sportvereniging. Om deze kosten een stuk te verminderen lees je hier een aantal handige tips om als sportvereniging geld te besparen, zonder dat dit ten koste gaat van de plezier en gezellige sfeer op de sportvereniging.

Vraag een subsidie aan voor sportverlichting

De aanwezigheid van genoeg verlichtingen op de sportvereniging ontzettend belangrijk voor sportverenigingen, maar kunnen al gauw hoog oplopen in de kosten. Echter is het mogelijk om een BOSA subsidie aan te vragen. Om in aanmerking te komen voor een BOSA subsidie moet de sportvereniging aangesloten zijn bij het NOC*NSF en ingeschreven staan in het Handelsregister. Dankzij deze subsidieregeling worden installaties van sportverlichting gefinancierd en kun als sportvereniging op deze kosten een hoop besparen.

Wek je eigen energie op met duurzame maatregelen

Als sportvereniging is het nemen van milieuvriendelijke maatregelen een uitstekende keuze om geld te besparen. Zo kun je er als sportvereniging bijvoorbeeld voor kiezen om je eigen energie voor kiezen om je eigen energie op te wekken met zonnepanelen of waterpompen. Hierdoor kan de sportvereniging een hoop geld besparen. Daarnaast kan je als sportvereniging hierdoor ook in aanmerking voor speciale subsidies.

Neem deel aan informatiebijeenkomsten

Als eigenaar van een sportvereniging kun je deelnemen aan speciale informatiebijeenkomsten. Tijdens deze informatiebijeenkomsten worden sportverenigingen geïnformeerd over diverse subsidieregelingen en geadviseerd over energiebesparende maatregelen. Veel sportverenigingen proberen stappen vooruit te zetten om mensen te laten sporten in een duurzamere omgeving. Nieuwe initiatieven zoals Cradle to cradle, worden toegepast op sportverenigingen om verder te gaan dan energiebesparing.