0rk.nl
Image default
Marketing

Onze ervaringen met artikel marketingtool ZipZoo

Zipzoo is een relatief nieuwe webdienst die bedrijfseigenaren in staat stelt om hun onderneming te laten vermelden in online bedrijvengidsen en advertorials en andere artikelen te publiceren bij bedrijvenwebsites. Zipzoo is een platform voor artikel marketing. Met deze tool kunt u met behulp van een snel te leren methode op diverse weblocaties aandacht genereren voor uw bedrijfswebsite. Met deze aandacht elders, bij bedrijvendirectory’s en dergelijk wordt u vindbaarheid in zoekmachines als Google en Ilse vergroot. Wij testten Zipzoo uitgebreid uit. Onze ervaring: een heldere en gebruiksvriendelijke interface en een verbluffend resultaat.

Het uitgeven van artikelen is eenvoudig en doeltreffend

In ons voorbeeld willen we graag het online magazine van een tandartsenpraktijk in Zutphen onder de aandacht brengen. Nadat we zijn ingelogd op Mijn Zipzoo kiezen we ervoor om een nieuwe campagne te starten, noemen de campagne in dit geval ‘Tijdschrift’. Per campagne kunnen we vervolgens, vergelijkbaar met Facebooks adverteren, op de hoogte blijven van de resultaten. Is de campagne aangemaakt, maken we een nieuw artikel aan, die we onder de nieuwe campagne laten vallen. We kiezen een categorie, in dit geval Media, omdat we een magazine willen promoten. We krijgen een overzicht van alle websites binnen deze categorie. Per website kunnen we desgewenst een ander artikel laten plaatsen. Wij selecteren vijf websites en schrijven voor iedere site een ietwat aangepaste advertorial. Voor de wat minder begaafde schrijver biedt de website handige tips bij het schrijven van een goed artikel. En u kunt het natuurlijk ook aan een tekstschrijver vragen het voor u te doen. Zodra het artikel is ingevoerd, voegen we de gewenste url-verwijzing toe alsmede enkele trefwoorden waarop we gevonden willen worden. Zijn de verlangde gegevens ingevoerd, kan het artikel direct worden gepubliceerd.

Het resultaat van onze artikelmarketing campagne bij ZipZoo

De webapplicatie, hoe simpel ook in gebruik, werkt verrassend effectief. Onze verwachtingen zijn overtroffen. Al na enkele dagen merkten we ons tijdschrift in meerdere zoekmachines beter scoorde. Bij de gekozen zoekwoorden stond ons magazine al rap op de eerste pagina van Google en Yahoo! Onze conclusie: ZipZoo is een handige tool voor diegenen die graag op gedegen wijze willen werken aan een verbeterde vindbaarheid in de zoekmachines als Google en Bing. Kosten hoeven geen belemmering te zijn: u kunt gratis en vrijblijvend 5 artikelen publiceren. Wilt u meer artikelen plaatsen, dan is er uiteraard de mogelijkheid om over te gaan op de betaalde service van Zipzoo.

Related posts

Wat is een PR-bureau?

Belangrijke drie pijlers van online vindbaarheid

Website laten maken Den Haag