0rk.nl
Image default
Dienstverlening

Met je handen in het haar: Steunpuntopvoeden.nl helpt!

Wees gerust, ook de meest perfecte ouder zit weleens met de handen in het haar. Opvoeden gaat heus niet altijd volgens het boekje, en problemen komen vaak onverwacht om de hoek kijken. Een leer- of gedragsprobleem komt in de beste gezinnen voor, het is alleen de vraag wat je gaat doen om je kind te ondersteunen. Een verandering in gedrag komt vaak voort uit onmacht van het kind om de situatie te veranderen. Kortom, niet alleen je kind, maar ook jezelf en misschien wel het hele gezin heeft dan hulp nodig.

Kop in het zand

Tal van ouders ontkennen de problemen en steken de kop in het zand. Het ligt namelijk niet aan hun kind, maar echt aan die van de ander. Begeleiding laten ze aan de leerkracht over, en adviezen voor onderzoek en ondersteuning wachten ze eindeloos af. Verantwoording afschuiven is echter niet altijd het beste voor je kind en lost de problemen niet op. Te lang wachten met een goede aanpak van de oorzaak werkt ontmoedigend voor het kind. Problemen, irritatie en onbegrip nemen dan toe, wat de situatie alleen maar zal verergeren.

Opvoedingsondersteuning

Neem het heft in eigen hand en neem eens contact op met Steunpuntopvoeden.nl. Hoe sneller je start met de aanpak van de problematiek, des te sneller is een oplossing voorhanden. Soms lijkt een probleem heel groot, maar blijkt een kleine verandering in aanpak al voldoende te zijn. Op zoek gaan naar de juiste opvoedingsondersteuning is helemaal niet vreemd en laat zien dat je het beste wilt voor je kind en je gezin. Aanvullend onderzoek, behandeling, en de juiste manier van reageren tijdens vervelende situaties kan al heel verhelderend werken.

Steunpuntopvoeden.nl

Steunpuntopvoeden.nl gaat uit van de bestaande band tussen ouder en kind. Ook als deze band verstoort is wordt er gezocht naar een mogelijkheid om dit te verbeteren. Na een kennismakingsgesprek en het in kaart brengen van de problematiek, wordt besproken hoe één en ander het beste aangepakt kan worden. In een enkel geval is aanvullend onderzoek nodig, maar ook sociale vaardigheidscursussen en gespreksgroepen behoren tot de mogelijkheid. Kom je er helemaal niet meer uit, dan is het ook mogelijk dat er iemand thuis bij je komt observeren.

http://www.steunpuntopvoeden.nl/