0rk.nl
Image default
Gezondheid

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur krijgt steeds meer aandacht in het beautywereldje. Wat is dit nou eigenlijk en wat kun je ermee? Ik neem de tijd om het een beetje uit te leggen en de achtergrond van dit aparte stofje te vertellen. Wie weet profiteer jij nog wel van deze uitleg.

De stof wordt door ons eigen lichaam aangemaakt om de gewrichten te smeren en voedingsstoffen toe te dienen aan ons lichaamsweefsel. Een tekort aan hyaluronzuur zorgt mogelijk voor gewrichtspijn. Naast het smeren van de gewrichten werkt de stof ook nog voordelig voor de huid. Het stofje is een suiker dat een functie omvat als bouwsteen voor de huid. Als deze stof minder wordt aangemaakt kan er veroudering van de huid optreden.

Hyaluronzuur wordt niet alleen aangemaakt door ons lichaam. Het is ook beschikbaar als crème of capsule. Het houdt de huid gezond door vocht vast te houden voor een stralend effect van het huidoppervlak. Deze producten zijn te vinden bij de drogisterij. De prijzen lopen wel sterk uiteen. Een populair merk biedt het product voor veel meer geld aan dan het huismerk.

Geen zin om al die producten in te nemen of op te smeren? Geen probleem, hier zijn oplossingen voor. De stof hyaluronzuur kan ook worden geïnjecteerd om zo de rimpels verwijderen met hyaluronzuur. Een rimpelbehandeling met hyaluronzuur is bij de meeste plastische chirurgiepraktijken beschikbaar. Met behulp van fillers kan de stof op bepaalde plekken de huid een lift geven en rimpels laten verdwijnen. Een filler staat eigenlijk letterlijk voor het woord opvuller. Door middel van een naald wordt de huid namelijk opgespoten. Het hyaluronzuur is, wanneer het wordt ingespoten, op basis van een gel. Het hyaluronzuur is een natuurlijke stof en dus niet schadelijk voor je. Een extra bouwstofje in je lichaam en ook nog eens mooi er uit zien, wie wil dat nou niet?

http://www.faceland.nl/