0rk.nl
Image default
Woning en Tuin

Hoe een kamer een nieuwe look geven?

Wanneer je een kamer wilt restylen of gewoon een kamer wilt opfleuren, kun je denken aan diverse dingen. Je kunt nieuw behang kopen, een nieuwe vloer aanleggen, nieuw meubilair aanschaffen, het plafond en de muren een andere kleur geven of nieuwe decoratie kopen. Denk aan muurstickers, fotolijstjes of spiegels.

Behang kopen

Een ander behang zal je kamer vrijwel direct een andere look geven. Zeker wanneer je switcht van kleur. Bijvoorbeeld wanneer je van wit naar rood gaat. Hoeveel behang gaat kosten en of je het zelf gaat doen, hangt af van je eigen wensen. Als je goedkoop behang koopt en zelf gaat behangen, ben je aanzienlijk minder geld kwijt dan wanneer je dit laat doen door een schilder of klusjesman. In het laatste gevallen ben je er in de meeste gevallen wel zeker van dat het professioneel wordt opgeleverd. Echter, behangen is niet moeilijk en oefening baart kunst. Dus het is zeker aan te raden om het eerst een zelf te proberen.

Nieuwe vloer en meubilair

Een nieuwe vloer zal ook veel goeds doen, maar een vloer is vaak een fikse investering. Al hangt het natuurlijk af van wat je koopt. Een laminaatvloer hoeft op zich niet duur te zijn, maar een houtenvloer kan daarentegen wel duur zijn. Hetzelfde geldt voor meubilair. Een nieuw bankstel en een aantal nieuwe kasten zijn niet bepaald goedkoop. Hoe groter je budget hoe duurder je het kan maken.

Decoratie

Een muursticker zal je kamer ook een andere look geven. Vooral wanneer het om een grote in het oog springende muursticker gaat. Er zijn vele soorten muurstickers verkrijgbaar die een kamer een andere look kunnen geven.

http://www.stickerparadijs.nl