0rk.nl
Image default
Woning en Tuin

Het voordeel van VGZ collectiviteitskorting

Het voordeel van VGZ collectiviteitskorting

 

In Nederland bent u verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Dit is ook goed, wat daarmee kan de zorg voor iedereen betaalbaar blijven. Dat is een belangrijk fundament voor een vrije en rijke samenleving. Mensen die de zorgpremie niet kunnen betalen hebben ook nog eens recht op zorgtoeslag. In Nederland bent u overigens alleen verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Ook mag u zelf bepalen waar u deze verzekering wilt afsluiten. U kunt dus gebruikmaken van een vergelijkingswebsite. Het is ook mogelijk om een aanvullende verzekering en een collectieve verzekering af te sluiten. Bij een collectieve verzekering sluit u gezamenlijk met een groep dezelfde verzekering af en dan krijgen jullie allemaal korting. U kunt ook een collectieve verzekering bij VGZ afsluiten en profiteren van VGZ collectiviteitskorting. U profiteer dan ook van andere voordelen. Daar gaan we in deze tekst wat dieper op in.

Uw hele gezin profiteert mee

Sluit u een collectieve verzekering bij VGZ af? Dan kan uw hele gezin meeprofiteren van de korting. Dit geldt uiteraard voor alle gezinsleden die boven de 18 jaar zijn. Alleen die zijn immers verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Wettelijk is vastgesteld dat er slechts een maximaal percentage aan korting mag worden gegeven op een basisverzekering. Voor de aanvullende verzekeringen zijn deze kortingen echter onbeperkt. Met een collectieve verzekering kunt u dus flink wat besparen met uw hele gezin.

U krijgt een preventiebudget

Een ander voordeel van een collectieve verzekering is dat u een preventiebudget krijgt. Dit geld kunt u gebruiken voor preventieve gezondheidszorg. Dit is in principe voordelig voor u en tegelijkertijd ook voor de zorgverzekeraar. Wanneer u gezond leeft, dan reduceert u daarmee de kans om ziek te worden. De verzekeraar hoeft dan minder zorgkosten te betalen en u blijft langer gezond. Om die reden investeren veel zorgverzekeraars in preventie. U kunt het budget gebruiken voor een leefstijlcheck, gezondheidsonderzoek en nog veel meer zaken.

Ruime vergoeding voor mondzorg en fysio

 

De mondzorg en fysio zitten doorgaans niet in de basisverzekering. Krijgt u dus problemen met uw gebit en heeft u geen aanvullende verzekering? Dan draait u zelf voor deze kosten op. De kosten van tandartsbehandelingen stijgen elk jaar. Dit geldt ook voor fysiobehandelingen. Bij VGZ krijgt u ruime vergoedingen voor de mondzorg en de fysio.

Slotwoorden

In deze tekst zijn we eerst wat dieper ingegaan op VGZ collectiviteitskorting. Daarnaast hebben we andere voordelen van een collectieve verzekering bij VGZ besproken. Wilt u meer informatie over een VGZ collectiviteitskorting? Neem dan eens een kijkje op de website.