0rk.nl
Image default
Woning en Tuin

Gebarsten leiding of vochtproblemen?

Kruipruimtes en kelders zijn erg gevoelig voor vochtproblemen omdat ze lager liggen dan de rest van het huis. Maar liefst 20% van de woningen heeft wel eens last van vochtproblemen.  Wanneer de vochtproblemen voor het eerst geconstateerd worden denkt men als eerst aan een lekkage in één van de leidingen. Vaak is dit echter niet het geval, maar is het probleem toe te wijzen aan opstijgend vocht. Dit is grondwater dat in aanraking komt met de keldervloer. Een groot aantal kelders is gebouwd van materiaal dat vocht opneemt en hierdoor kan het opstijgend grondwater doordringen tot een gehele woning. Opstijgend vocht brengt grote gevolgen met zich mee van schimmel tot afbladderende verf en poreuze muren. Het is daarom verstandig om tijdig contact op te nemen met een ervaren vochtbestrijder. Het is aan te raden een vochtbestrijding bedrijf in dienst te nemen om er voor te zorgen dat opstijgend vocht niet meer door zal kunnen dringen in uw woning.

Kelderdichting

Als u de vochtproblemen in uw huis niet tijdig laat behandelen loopt u het risico dat uw huis in waarde daalt. Laat dit niet gebeuren en neem een specialist aan. Het impregneren van de keldervloer en de muren van de woning zorgt er voor dat deze geheel vochtwerend worden gemaakt. Er wordt een vochtwerende laag aangebracht die het vocht tegen zal houden in plaats van dat deze opgenomen wordt. Er zijn verschillende vormen van vochtbestrijding mogelijk. Afhankelijk van het type vochtprobleem en in welke ruimte het zich voordoet kan een vochtbestrijder een passende methode voorstellen om het opstijgend vocht definitief te verwijderen. In ruim 20% van de woningen in het land heeft regelmatig last van vochtproblemen. In de meeste gevallen gaat het om opstijgend vocht of een lekkage in de kelder of kruipruimte. Omdat men bij het zien van vocht direct denkt aan een lek wordt in de meeste gevallen de loodgieter opgebeld in plaats van een vochtbestrijder. Om het probleem op lange termijn op te lossen is het aan te raden om een ervaren vochtbestrijder aan te nemen. Door het impregneren van de muren en vloeren of het verrichten van kelderdichting kunnen de vochtproblemen definitief opgelost worden.

Vergelijk offertes

Bij enkele kluswinkels in het land en op internet zijn er verschillende producten verkrijgbaar die problemen als opstijgend vocht tegengaan. Vaak zijn dit echter producten die maar voor een tijdelijke oplossing zorgen. Het aanbrengen van kelderdichting is bijvoorbeeld niet te vervangen door een doe-het-zelf product. Het aannemen van een vochtbestrijding bedrijf voor komt het risico dat het opstijgend vocht ooit nog terug zal komen. Omdat er verschillende vochtbestrijding methoden worden gehanteerd is het niet ongewoon dat prijzen van vochtbestrijders er van elkaar verschillen. Het is dus zeer verstandig om meerdere offertes aan te vragen. In veel gevallen kan hierdoor tot 40% op de prijs worden bespaard. Een makkelijke manier om meerdere vochtbestrijding offertes te ontvangen is door gebruik te maken van een vergelijkingswebsite. Deze sites kunnen ervoor zorgen dat  u soms tot wel 5 offertes kunt vergelijken van lokale vochtbestrijders.

http://www.vochtbestrijding-wijzer.be/