Fleur een bebouwde omgeving op met een groendak

Groendaken zijn een oprijzende trend en zal de begroeide daken in woonwijken en steden van een totaal andere leefomgeving voorzien. U verbetert de luchtkwaliteit en zorgt voor minder wateroverlast. Bovendien vormen groendaken naast een levensomgeving voor de beplantingen ook voor bepaalde insecten. Reden genoeg om een groendak Eindhoven te laten plaatsen. Draag een steentje bij aan een beter milieu en vooral mooiere leefomgeving. Mocht u graag in de tuin bezig zijn dan kan u met een groendak ook op het dak aan de slag. Ga voor informatie over het veilig te werk gaan op het dak naar een vakspecialist. Zei weten u alles te vertellen over valbeveiliging en randbeveiliging.

Wat zijn de nadelen en voordelen van een groendak?
Het laten plaatsen van een groendak verschilt in kosten en u kunt het zo duur maken als u zelf wilt. De kans op lekkage door wortel vergroeiing is mogelijk maar de onderliggende dakbedekking wordt vrijwel niet blootgesteld aan de weersinvloeden. Dit houdt in dat een groendak een langere levensduur heeft dan een standaard dakbedekking. Intensieve groendaken verhogen de isolatiewaarde van uw bestaande dak. ‘s Zomers houdt de dakbedekking warmte buiten en ‘s winters houdt het warmte juist binnen. Dit kan u een besparing opleveren van 9% op elektriciteitsverbruik. Dit wil zeggen dat u de investering in een groendak gemakkelijk terug kunt verdienen. Omdat ze bijdragen aan de biodiversiteit vormen ze een ideale waterbuffer. De vegetatie neemt ongeveer 50% van het regenwater op en het resterende wordt langzaam afgevoerd. Over het algemeen kent een groendak meer voordelen dan nadelen.

Een Stappenplan voor het aanleggen van een groendak
De aanleg van een groendak is vrij simpel en zelfs geheel zelf te verzorgen. Voor de plaatsing wordt nagekeken of uw dakconstructie geschikt is voor de massa die een groendak met zich meebrengt. Bij de aanbreng van een beschermvlies wordt uw dakbedekking beschermt en water vast gehouden. Daarna worden drainagematten aangebracht voor de waterbuffering. Hier overheen komt een filtervlies substraat. Dit zorgt dat de voedingsbodem beschermt blijft. Belangrijk is dat de voedingsbodem van de juiste voedingsstoffen wordt voorzien. Hierbij wordt een substraat van een minimale dikte van 60 millimeter aangelegd. Dan kan nu de vegetatie aangebracht worden. Met de keuze uit minimaal 10 soorten beplantingen zal uw groendak voor zeker 95% begroeid zijn. De keuze uit beplantingen ligt geheel bij u. Denk hierbij aan grassen, kruiden, bloemen, planten en zelfs struiken.

Laat uw groendak aanleggen door vakspecialisten!
Groendaken ontwerpen Eindhoven kunt u geheel over laten aan de vakspecialisten op groendak expertise. Beplanting op uw dak wordt voornamelijk toegepast als isolatie tegen de warmte. Een sedumdak zult u als meest verschenen groendak terug zien in de bebouwde omgevingen. Wilt u uw woning, pand, garage of schuur voorzien van een groendak? Neem dan vrijblijvend contact op met een vakspecialist op groendaken.