Door gezonde voeding wordt uw hond gelukkiger

Er zijn veel personen in Nederland die een hond bezitten. Ze willen goed voor hun viervoeter zorgen, maar geven, ondanks dat ze weten dat het geven van pens gezond is, het niet. Het geven van pens vinden de meeste van ons een walgelijke bedoeling. Het stink verschrikkelijk en wanneer u de pens aan stukken snijdt, is het een bloederige bedoeling. Daar wilt u niet mee geconfronteerd worden. Toch zult u zien dat wanneer u pens geeft de hond kwijlend achter u aanloopt. Wanneer u het aan uw hond kunt geven, ondanks de stank, is het goed voor de huid, darmen en vacht. U moet er wel tegenkunnen.

Waar komt de pens vandaan?

De pens komt van een herbivoor. Dat is een dier (koe) die meerdere magen heeft. De eerste maag is de pens. Wanneer de pens vol is door het eten van bijvoorbeeld gras, gaat het dier rustig liggen om te herkauwen. Tijdens het herkauwen komt het voedsel weer terug in zijn mond en zal hij het door het nogmaals te kauwen, fijnmalen. Wanneer een koe wordt geslacht, wordt de pens verwijderd. Hij wordt dan gewassen om het voedsel dat nog in de pens zit te verwijderen. De ”schone” pens is een lekkernij voor uw hond.

Een andere lekkernij voor uw hond

Uw hond zal ook een bullepees heerlijk vinden. De bullepees is een heerlijke gedroogde snack voor uw hond. Het is een gedroogde penisbot die in bepaalde stukken is gezaagd. Op een bullepees kan een hond heerlijk kauwen. De bullepees gaat lang mee. Wanneer u uw hond een bullepees geeft, zal hij of zij aanzienlijk minder klachten van maag, darm en huid hebben. Ook zal de eetlust van uw trouwe viervoeten beter worden.

Het geven van natuurlijke hondenvoeding

U kunt de hond ook natuurlijke hondenvoeding geven. In natuurlijke hondenvoeding zitten hoogwaardige voedingsstoffen. Hierdoor zal de gezondheid, maar ook het energieniveau, ontlasting en de conditie van uw hond toenemen. De hond zal zich door de gezonde voeding gelukkiger en gezonder voelen. U hoeft hem of haar echt geen pens of bullepees te geven om een gelukkige hond te hebben. Natuurlijke hondenvoeding is ook zeer goed voor uw hond.