0rk.nl
Image default
Woning en Tuin

Dit zijn de belangrijkste voordelen van goede ventilatie

Nieuwbouwhuizen hebben standaard ventilatie en ook bij renovatie van oudere huizen is een goed ventilatiesysteem verplicht. Hoewel dit vaak flink wat kosten met zich meebrengt, heeft het zowel op korte als lange termijn heel veel voordelen. Een goed ventilatiesysteem van Renson is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor je portemonnee.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van ventilatie? Die lees je hier!

Een betere leefomgeving

In de eerste plaats is ventilatie goed voor het leefklimaat in huis. Wat gebeurt er bij slechte ventilatie? In de eerste plaats neemt je lichaam dan veel meer schadelijke stoffen op, omdat deze niet of slecht worden afgevoerd. Daarnaast heeft een slechte ventilatie ook zijn invloed op de kwaliteit van je woning. De tekenen van weinig of zeer slecht ventileren zijn duidelijk: schimmelvorming, ongedierte, houtrot, beschadigd pleisterwerk, loskomend behang en verf of muffe geuren in huis.

Als het gaat om je eigen gezondheid heeft vervuilde lucht flink wat invloed. Je kunt sneller klachten krijgen van reuma, astma en allergieën. Wanneer je kiest voor goede ventilatie betekent dit veel goeds voor je gezondheid. Je ademt frisse lucht in en daarnaast wordt vervuilde lucht direct afgevoerd naar buiten.

Bespaar op je energierekening

Ook als het gaat om je energierekening heeft een goede ventilatie zo zijn voordelen. Je kunt slim en energiezuinig ventileren. Je kunt het energieverlies zoveel mogelijk beperken. Onder andere door het aanschaffen van zelfregelende roosters, vraagsturing en warmteterugwinning. Een bijkomend voordeel is ook nog eens dat je minder last hebt van kou en tocht.

https://www.ventilatie.net