0rk.nl
Image default
Internet

De Nederlandse bandbreedte

In Nederland is het breedbandgebied groter dan in Duitsland en België. Wij hebben veel meer keuzevrijheid hierin. Dit komt door de hevige netwerkconcurrentie van de afgelopen jaren. Hierdoor hebben wij, als klein koud kikkerlandje, de hoogste breedbandsnelheid in Europa.

In 2006 is Reggefiber begonnen met het veranderen van de breedbandstructuren. Er zijn nieuwe investeringen gedaan en nieuwe innovatie opgedaan. Meer dan tweehonderd glasvezelprojecten zijn van Reggefiber tot stand gekomen op basis van een eigen financiering en een kleine steun vanuit de Europese Investeringsbank. Het bedrijf heeft naast flinke investeringen en risico’s gepresteerd om nieuwe commerciële en technische oplossingen gerealiseerd. Zij hebben in Nederland een mijlpaal van zo’n 2 miljoen glasvezelverbindingen tot stand gebracht. Het grootste deel van deze projecten was een groot succes en sommige waren wat minder geslaagd. Een consument heeft namelijk niet altijd een glasvezelverbinding nodig. Dit is hetzelfde dan een Ferrari bezitten terwijl je ook op de fiets naar je werk kunt. Zij zien glasvezel dus als een luxeproduct. Zij zijn al blij met een verbinding met het internet, in plaats van een supersnelle verbinding. Toch zijn de meeste consumenten, ongeveer 80 procent, al overgestapt op een glasvezelverbinding.

Een van de grootste redenen waarom men overstapt op glasvezelbekabeling is dat het binnenhalen van grote data een stuk minder tijd kost. De bestaande infrastructuur van glasvezel kan de consument nog niet aan het einde van de capaciteit, ook niet als zij Netflix gebruiken of een HDTV gebruiken. De technologie die vraagt om hogere snelheden, zoals super HD, is momenteel nog niet van toepassing. Dat glasvezel nu op een luxeproduct lijkt, is dus enigszins correct. Als glasvezel wordt aangelegd moet de marktpartij proberen in te spelen op de behoeften van de toekomstige klanten.

Er zijn veel bedrijven die glasvezelnetwerken aanbieden. Reggefiber is er een van, maar ook bedrijven zoals Optinet proberen de technologie optimaal te benutten.

http://optinet.nl

Related posts

Een goede IAM uitvoering

Ook voor scholen is SEO erg effectief!

Laptop op maat voor de echte techneut