0rk.nl
Image default
Gezondheid

De klachten van een tekort aan vitaminen

Mineralen en vitaminen zijn erg belangrijk in ons leven. Ze zitten in onze voeding, dus we krijgen ze binnen. Echter zijn er twijfels ontstaan of we vandaag de dag nog steeds genoeg voedingsstoffen uit de hedendaagse voeding kunnen halen. Tevens eet niet iedereen gezond. Is het een oplossing om veel voedingssupplementen in te nemen?

Tekorten aan mineralen en vitaminen kan zorgen voor een minder goede functionaliteit van ons lichaam. Alle belangrijke mineralen en vitaminen mogen niet missen in ons leven. Tekorten kunnen zelfs leiden tot eerder overlijden. Mineralen en vitaminen werken samen zodat je lichaam optimaal kan werken. Als er een tekort in een van deze twee ontstaat, kan het lichaam uit balans raken.

De meeste vitaminen worden niet zelf aangemaakt door ons lichaam en moeten uit voeding gehaald worden. Geraffineerde voedingsmiddelen zorgen voor een hoger risico op tekorten aan mineralen en vitaminen. Tevens wordt er geroepen dat de moderne landbouwtechnieken zorgen voor minder voedingsstoffen in ons eten dan 100 jaar geleden. Dagelijkse stress moet ook meegerekend worden met een lagere opname van mineralen en vitaminen. Cafeïne, alcohol en suiker kunnen een remmende werking hebben op de inname van bepaalde voedingsstoffen.

Milieuverontreinigende stoffen zorgen ervoor dat onze voeding en onze lucht besmet raakt en een negatieve invloed heeft op onze inname van mineralen en vitaminen. Deze hebben wij nodig om ons lichaam te ontgiftigen. Zodra dit niet het geval is, kan er gesproken worden van toxische overbelasting. Ons lichaam snakt dan naar meerdere mineralen en vitaminen. Hierdoor kan ook een eerder tekort ontstaan.

Een tekort van bepaalde vitaminen of mineralen wordt vanzelf opgemerkt, je krijgt er namelijk klachten van. Ook als het maar om een klein tekort gaat. Een tekort kan ontstaan door onvoldoende inname, slechte absorptie, onvoldoende aanmaak, toegenomen behoeften of toegenomen verlies. Voor het bijdragen aan deze tekorten kun je orthomoleculaire supplementen of natuurlijke supplementen innemen.

http://oligo-pharma.nl/