0rk.nl
Image default
Woning en Tuin

De juiste lijm voor jouw klus kiezen

Naast spijkers, schroeven en moeren kun je tegenwoordig ook kiezen om iets met constructielijm of montagelijm te bevestigen. Lijmsoorten worden steeds sterker, efficiënter en beter, waardoor het zelfs voordeliger kan zijn om te kiezen voor lijm. Iedere klus vraag om een andere lijmsoort. De eerste stap is om te kiezen voor lijm of kit. Er zit namelijk een groot verschil in. Zo zijn lijmen ontwikkeld om meerdere delen aan elkaar te hechten en wordt kit gebruikt om naden en kieren af te dichten. Als je dus iets wilt verbinden en te fixeren, is lijm de juiste keuze.

Constructielijm

Ben je op zoek naar een lijm die breed toegepast kan worden? Dan is constructielijm de juiste lijmsoort voor jou. Een sterke constructielijm is de Rectavit constructielijm. Rectavit heeft veel verschillende soorten constructielijm in haar assortiment, de meeste in klasse D4, wat betekent dat de lijm zowel binnen als buiten gebruikt kan worden en watervast is. Rectavit constructielijm is een sterke lijm die gebruikt kan worden voor houtconstructies waar hoge eisen aan worden gesteld. Je kunt kiezen voor een bruisende of niet-bruisende Rectavit constructielijm. Bruisende lijm zet in tegenstelling tot niet-bruisende lijm uit, waardoor de lijm ideaal is om delen die niet goed op elkaar passen te verlijmen.

Montagelijm

Ga je materialen aan een wand, plafond of vloer bevestigen? Dan is montagelijm de juiste keuze. Deze lijm is bijvoorbeeld handig om plinten tegen een muur te bevestigen. Deze lijmsoort heeft ook vullende eigenschappen, waardoor de ondergrond niet altijd vlak hoeft de zijn. Deze lijmsoort zorgt, net als de Rectavit constructielijm, voor een krachtige verbinding tussen de te verlijmen delen.

https://www.lijmshop.be