0rk.nl
Image default
Onderwijs

Binnen de EU is het verplicht om je Code 95 te halen

Als beroepschauffeur is het belangrijk om je Code 95 te halen. Zonder deze kwalificatie mag je je beroep niet uitvoeren, omdat er bewijs moet zijn dat je vakbekwaam bent. Code 95 is een toevoeging aan bepaalde rijbewijzen. In de EU moet je hem hebben om beroepschauffeur te zijn. Dit geldt zowel voor chauffeurs van personenvervoer als voor chauffeurs van goederenvervoer. Wil jij bussen of vrachtwagens besturen, dan heb je deze kwalificatie dus nodig. Het behalen van deze kwalificatie hoeft niet moeilijk te zijn: je hoeft alleen maar een aantal modules te volgen.

Volg een cursus om je Code 95 te halen

Het halen van je Code 95 doe je met een cursus. Deze cursus wordt aangeboden bij Verkeersschool Brinkman in Haarlem. Al tientallen jaren lang geeft deze verkeersschool opleidingen voor beroepschauffeurs, of het nou personenvervoer of goederenvervoer is. Ze hebben genoeg ervaring om beroepschauffeurs efficiënt op te kunnen leiden. De cursus bestaat uit zowel theoriemodules als praktijkmodules en is geschikt voor mensen die een basiskwalificatie nodig hebben, maar ook voor mensen die nascholing zoeken. Elke vijf jaar moeten beroepschauffeurs nascholing volgen, en dit kan makkelijk bij Verkeersschool Brinkman. De cursus duurt in dit geval 35 uur.

Stel het programma zelf grotendeels samen

De verkeersschool heeft de meest relevante modules geselecteerd, zodat jij goed voorbereid wordt voor het vak. Je kunt ook zelf kiezen welke modules je het liefst volgt. Je kunt zowel een compleet pakket aan modules volgen als zelf losse modules uitkiezen om te volgen. Kies wat het beste bij jouw situatie past en waar je behoefte aan hebt. Het totale pakket van de nascholing kost 970 euro. Je kunt contact opnemen met de verkeersschool om meer informatie te ontvangen of om je in te schrijven voor de opleiding. Zo kun je je Code 95 halen en daarna doorgaan met het vak.

https://www.verkeersschoolbrinkman.nl/

Related posts

Problemen met de tafels van vermenigvuldiging

Werken aan competenties en vaardigheden bij een coach nabij Nijmegen

Projectmedewerker is een leuke en goedbetaalde baan