0rk.nl
Image default
Auto’s en Motoren

Beste speed pedelec

Waar moet je opletten voor de beste speed pedelec? In deze tekst wordt het helemaal duidelijk en wordt alles uitgelegd. In drie makkelijke tips wordt er uitgelegd waar je precies op moet letten voordat je een speed pedelec koopt.

Stevig gebouwd

Een speed pedelec gaat ongeveer 45 km/u. Een gewone elektrische fiets gaat tot 25 km/u. Voor een fiets neemt het dus erg veel snelheid met zich mee. Het is dan ook van belang om goed te kijken of het een stevige bouw heeft. Door de vaak stevige bouw ziet de speed pedelec er anders uit dan de gewone fiets of elektrische fiets. Daarentegen brengt het wel extra gewicht met zich mee, er zit namelijk een accu op. De stevige bouw van de speed pedelec is bedoeld voor de langere tochten, bijvoorbeeld als je op fietsvakantie in Spanje gaat. 

Accu

De meeste mensen kopen een speed pedelec voor de snelheid. Deze snelheid krijg je niet zomaar, er zit namelijk een accu achter op de fiets. De fiets gaat vooruit door eigen trapkracht in combinatie met de accu. Als je de 45 km/u wilt halen, zul je dus flink door moeten trappen. De speed pedelec gaat makkelijk vooruit, vooral omdat de accu het zware werk doet. 

Technologie

Een speed pedelec beweegt zich natuurlijk anders dan een gewone stadsfiets. De fiets heeft veel meer power en is ook veel behendiger. Hier zitten natuurlijk verschillende technologieën achter. Zorg ervoor dat je weet welke technologie jouw speed pedelec heeft, om ervoor te zorgen dat je alles kan halen uit jouw speed pedelec. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat je speed pedelec een lange accu bij zich draagt, dan zorg je ervoor dat je je daarop focust. Of vind je het belangrijk dat de fiets veilig is? Dan zoek je in die categorie.